Mimoza Gjetaj: Poezi

Mimoza Gjetaj 

MALLIN S’E MUNDI DOT

 

Malli që ndjej për ty më ka pushtuar

Më djeg nga brenda si prushi nën hi

Dritat e shpirtit m’i mban ndezur

Me rreze engjëlli nga altari i shpirtit

Ngrohtësi zemre për të të dhuruar...

 

Malli që ndjej për ty më mban gatitur

Bahtir Latifi: GÖTEBORG FOLI SHQIP!

 GÖTEBORG FOLI SHQIP!

Nga Bahtir Latifi

Cili është albanologu suedez që i kushtoi jetën çështjes shqiptare?

Për nder të 28 nëntorit, ditës së flamurit dhe shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë, u mbajt një manifestim në Geteborg (Göteborg) të Suedisë. Në këtë manifestim morën pjesë bashkatdhetarë nga Geteborgu si dhe qytetet e tjera përrreth. Në mesin e tyre kishte pjesëmarrës edhe nga Durrësi.

Bahtir Latifi:DITA E FLAMURIT NË MBRETERINË E BASHKUAR TË SUEDISË, NJË DITË FESTË PËR BASHKATDHETARËT

Nga Bahtir Latifi

DITA E FLAMURIT NË MBRETERINË E BASHKUAR TË SUEDISË, NJË DITË FESTË PËR BASHKATDHETARËT

-manifestimi qëndror u mbajt në qytetin Norrköping të Suedisë në organzimin të Qendres rinore shqiptare Albakos ga Hässleholm, Shoqatës Kulturore Ilira nga Norrköping dhe Qendres kulturore Shqiptare Migjeni nga qyteti Borås

Në Norrshëping (Norrköping) të shtunën më datën 26.11.2018 u festua Dita e

Bahtir Latifi: DITËT E LETËRSISË SHQIPTARO-SUEDEZE NË SHKUP, PROMOVOHET LIBRI I SHKRIMTARES DURRËSAKE GLADIOLA JORBUS

DITËT E LETËRSISË SHQIPTARO-SUEDEZE NË SHKUP, PROMOVOHET LIBRI I SHKRIMTARES DURRËSAKE GLADIOLA JORBUS

Përgatiti: Bahtir Latifi

Gjatë ditëve të letërisë shqiptaro-suedeze në Shkup, në ditë që i lamë pas përveç ditëve letrare që ishin planifikuar të mbahen, ato ditë u bënë edhe promovime librash, një ndër ta ishte edhe promovimi i librit "Namatisja- Refleksione", të poetes, shkrimtares Gladiola Jorbus nga Durrësi.