SOTIR ATHANASI :Tregim

   SOTIR ATHANASI

    ZONJA DELFIN DHE VAJZA ME NISHAN NË FAQE      

           ( tregim)

(Ky tregim është shkruar për t’u paraqitur në garën e madhe të shoqërisë letrare: XINGOGRAFIA. Aty jepet çmimi simbol:

                     NJË BUQETË LULE. 

                  E rrahu NËNA DJALIN,

                  E lidhi te pema.

GJIN MUSA: KUSH ESHTE KANT-AUTORIA DHE KANGETARJA ME FAME NDERKOMBETARE “XHEMI NOKSHIQI”KUSH ESHTE KANT-AUTORIA DHE KANGETARJA ME FAME NDERKOMBETARE “XHEMI NOKSHIQI”

SHKRUAR NGA GJIN MUSA, GAZETAR

KUSH ESHTE KANT-AUTORIA DHE KANGETARJA ME FAME NDERKOMBETARE “XHEMI NOKSHIQI”KUSH ESHTE KANT-AUTORIA DHE KANGETARJA ME FAME NDERKOMBETARE “XHEMI NOKSHIQI”

Talenti eshte dhunti e Zotit!

Me kant autoren, instrumentisten dhe kangetaren me fame nderkombetare z.Xhemi Nokshiqi me banim ne SHBA.

Kadri Tarelli:Poezi

Kadri Tarelli

Fjala dhe poeti

Fjala e pagdhendur, më ngjan me një gur,
Që nuk shtron kalldrëm e as ndërton mur.
Poeti e gdhend dhe bën vargje poezie,
Me to ndërton shkallë, për fron perëndie.

Fjala e pagdhendur me ngjan me një dru,
Që askujt s’i vlen, për gardh e as për hu.
I urti e gdhend, bën orëndi, bën edhe kuti,
E mban pranë vatrës, nderon mik e miqësi.