Murat Gecaj:NDERIM E KUJTESË, PËR KOLEGUN DHE MIKUN E PAHARRUAR, LONI PAPA…

NDERIM E KUJTESË, PËR KOLEGUN DHE MIKUN E PAHARRUAR, LONI PAPA…

Nga: Prof. Murat Gecaj, publicist e studiues

Para pak ditëve, u përhap lajmi i trishtuar, se u nda përgjithnjë nga jeta,larg Atdheut, kolegu e miku Loni Papa. Tashmë, emri  i tij është bërë shumë i njohur në letrat shqipe, si brenda vendit e në trojet tona amtare, por dhe në disaporën shqiptare e më gjerë.

Murat Gecaj:NUK ISHTE “PËRRALLË NGA E KALUARA”, AJO QË MË TREGOI MIKU IM, HALIL KOPANI…

NUK ISHTE “PËRRALLË NGA E KALUARA”, AJO QË MË TREGOI MIKU IM, HALIL KOPANI…

Nga: Prof.Murat Gecaj, publicist e studiues

                               Njeriun, gjithnjë në jetë, duhet ta shoqërojnë:

                               Vullneti, pasioni dhe këmbëngulja, për ta arritur

Viron Kona:Tregim

Shkruan Viron Kona 

                         E fshehta e princeshës Donikë...

                                            -tregim-

Viron Kona:Tregim

Shkruan Viron Kona

                        Harkëtari i Skënderbeut

                                                -tregim-

Një cikël me poezi nga Përparim Hysi

Një cikël me poezi  
 

Nga   Përparim   Hysi

1. Requem

Kumbulla është tharë në kopshtin tim
Dhe pemët e tjera po thahen pak nga pak
Në kopsht nuk ka si të ketë më blerim
Kur kam lënë vendin dhe jam larg

Se jam aq larg,sa dot nuk thuhet
Kilometrrat lodhesh që t'i numërosh
Po ja që të kap një mall,sa trupi zë  të kruhet
Dhe mos u çudit edhe nëse pak do lotosh.

Loti zë të pikon si krejt pa dashje
Është si një regëtimë nga shpirti thellë
O është krejt e saktë kjo "përqasje"