Murat Gecaj: “LARG & AFËR”, ME GAZETARIN DHE POETIN JAHO MARGJEKA...

Newspaper

Skicë:

 “LARG & AFËR”, ME GAZETARIN DHE POETIN JAHO MARGJEKA...

Nga: Murat Gecaj

Vitet rodhën e, pothuajse, asnjëherë nuk u shkëputa me ndihmesën time modeste, në këtë institucion kaq të rëndësishëm. Ndërsa i shpeshtova lidhjet e mia me Radio-Tiranën, kur aty Jaho u caktua gazetar dhe më pas shef  departamenti. Po kështu, bashkëpunova në mjaft emisione, sidomos për arsimin. me moderatoren dhe gazetaren e njohur, Kozeta Hoxha. Sigurisht, gjatë këtyre viteve gjeta e njoha disa kolegë e miq të tjerë të mirë, duke u bërë kështu aty “si i shtëpisë”.

Teuta Dhima: “Rrëfej unë,  gruaja”  një histori sprovash

gruaja

Teuta Dhima

“Rrëfej unë, gruaja” një histori sprovash

Autorja luan herë pas herë rrengje të vogla për ta bërë lexuesin pre të kureshtisë dhe, këtë e arrin këndshëm, pa të lodhur me situata të pakuptimta dhe mugesa lidhjesh logjike.

Mimoza luan me fjalët zgjuarsisht dhe i përdor ato në momentin e caktuar, për të përftuar situatën.

MËSUES I VETËS JAM UNË

Mesues

Semine Hasani

MËSUES I VETËS JAM UNË

Mos linda e tillë apo I fitova gjatë jetës? Mbaj mend kur fillova shkollimin isha si çdo fëmi. Më mërzitej të shkoja në mësime por po të mos shkoja sërish më kapte mërzia. Mbrendësinë e zemrës e kaplonte dhe në ditët më të bukura ndjeja një mungesë në shpirt. Sikur një pazëll I mungonte jetës sime. Pazllën e kërkoja në lojëra, këngë e argëtime. Sërish mungonte diçka por çfarë vallë??! Ah mituria ime e pastër! Me adoleshencën ndryshoi gjithçka në jetën time. U mundova ti mësoja vetë shumëçka.

Ermira Babamusta:Intervista me bashkë-autorin e librit "Fshati i Vrarë", Qemajl Krasniqi

Interviste

Libri "Fshati i Vrarë", një vepër me vlera historike i autorëve Qemajl Krasniqi dhe Agron Limani

"Libri im më i ri është monografia “Fshati i vrarë”, që është një përmbledhje faktesh dhe dëshmish të krimeve serbe në një fshat të vogël të komunës së Prizrenit, në Krushë të Vogël. Libri është përuruar më 11 dhjetor të këtij viti, që përkon me Ditën Botërore të të Drejtave të Njeriut (10 dhjetor). Është një përmbledhje dëshmish e faktesh që i mblodhëm me shumë durim së bashku me mikun tim Agron Limani, i cili është banor i këtij fshati dhe disa nga ngjarjet i ka përjetuar edhe vetë," tha Qemajl Krasniqi. 

Remzije Gashi:TE PRET DRENICA E KREJT KOSOVA! 

Shote Galica

Nderim: Në 90-vjetorin e vdekjes së Shote Galicës-“Heroinë e Popllit”

TE PRET DRENICA E KREJT KOSOVA! 

Nga: Remzije Gashi

“Çoju,''dada Shote'',në tirq galena,
trimëreshë e fortë,e bukur si zana!
Lidhe gërshetin e ngjeshe plisin,
veç sille shokën për rreth mjedisit!
Kam kapercye: me fushë,me male,
me kalë të bardhë,po dua që të marr...”.

Një zë u gjegj prej fundit të dheut:
“Kam 90 vjet në tokë t’ Skënderbeut…
Kush je, o trim,që paske ardhë?
Nipat e mi,më kan thirrë ''dadë''”.

E ju gjegj trimi, në maje të kalit:
“Jam prej prej oxhakut trim,të Jasharit;
kam amanetin e të parëve,

Gjin Musa:Krenaria Shqiptare "Alfred Mirashi Miloti Qytetar Nderi i qytetit te "CERVINARA" TE NAPOLIT

Krenaria Shqiptare "Alfred Mirashi Miloti Qytetar Nderi i qytetit te "CERVINARA" TE NAPOLIT

-Gazetar Gjin Musa,CERVINIARA.

Keto dite isha ne qytezen e bukur ne Cervinara te Napolit.

Ishte nji dite qe na ngjadhi emocione,u ndieme krenare ne shqiptaret qe punojm dhe jetojm ne Itali,po dikushe do pyeste pse kjo krenari?ç'fare kishte ndodhur?Pergjigjen do ta jepte ç'do qytetar i qytezes se CERVINARES.