NË BORÅS TË SUEDISË SOT SHTROHET ”SOFRA POETIKE 2019” ME POEZI NË TETË GJUHË TË KOMBEVE TË NDRYSHME

NË BORÅS TË SUEDISË SOT SHTROHET ”SOFRA POETIKE 2019” ME POEZI NË TETË GJUHË TË KOMBEVE TË NDRYSHME

Në kuadër të punës së Qendres Kulturore Shqiptare ”Migjeni” në aytetin Borås të Mbretërisë së Bashkuar suedeze ka vite që me shumë sukses funknsionon kjo Qendër kulturore e cila në mënyrë madhështore prezenton Gjuhën, kulturën dhe traditën shqiptare në Skandinavi dhe më gjërë.

Përparim Hysi: Tregim

... se mos ktheni në SHIJAK?!"
                         In memoriam për MJEKUN POPULLOR,CEN  BULKU!
                                 tregim

Nga   Përparim   Hysi

         Sado që gjysma e kësaj pyetjeje m'u bë mua,drejtpërdrejt, nga shefi i kirurgjisë së Fierit, këtu e gati 40-vjet të shkuara, erdhi momenti që, në ligjëratë të drejtë (ndaj e kam vënë në thonjëza), jo  vetëm ta rikujtoj, por përgjigjen do ta jap për gjithë lexuesit në"vija të trasha".

Kadri Tarelli: POezi

Kadri Tarelli

Përçarja! 

KUSH E MBOLLI KËTË FARË?

poezi

Nga Roma e lashtë na erdhi kjo farë:

“Botën e sundon, kur e ke përçarë”

Të tjerët e shkulën. Na mbiu në arë.

Shekuj që kaluan, ende s’është tharë.

 

Mes njëri tjetrit, sa shumë jemi vrarë,

Për qejfin e hasmit, kombit i hap varrë.

Alba Huta

TI

Ti je si flladi i pranverës,
krejt tekanjoz vjen dhe ikën.
Mbasi ke rr'zu lulet e kumbullës,
mbledh hareshëm vallen e reve.

Ti je si fruri në mesin e prillit,
në nji dorë mban dorëzat e farave,
që mbjell në mendje të lumtura,
masnej u ven drapnin pa prit me u rrit.

Ti je pranverë në shpirt...