Nga Gladiola Jorbus: Fëmijët janë pluhur yjesh i hedhur nga dora e Perëndisë

Nga Gladiola Jorbus

                                    Fëmijët janë pluhur yjesh i hedhur nga dora e Perëndisë

Ime bijë më pyet shpeshherë: - Ku jetoja unë para se të isha në barkun tënd? – Në zemrën time, - i përgjigjem duke e përkëdhelur dhe shtrënguar fort në përqafimin tim.

Alba Huta: Poezi

Alba Huta

Diej dhe djaj

Dijtë
Mëngjes i paqtë
bisedë, ushqim, dashuri
dhe diejtë e mi shfaqen.

Djajtë
Llogari të pashlyera
kacafytje mendimesh
dhe djajtë e mi nxjerrin brirët.

Djejtë
Mesditë ftuese
magjia e rrezeve në dritare
dhe djejtë përqafojnë sytë tanë.

Djajtë
Tryezë me katër
karriget lëvizin mbi dyshemenë e akullt
dhe djajtë kacafyten për gjahun

DOLI NUMRI MË I RI I REVISTËS MALËSIA

DOLI NUMRI MË I RI I REVISTËS MALËSIA

Doli nga botimi numri trembëdhjetë (13) i revistës për kulturë, shkencë dhe çështje shoqërore Malësia, në Podgoricë, i cili sjellë 30 artikuj shkencorë, recensione dhe mirënjohje. Në këtë numer kanë bashkëpunuar studiues nga  Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Italia, Suedia, Rumunia, Brukseli dhe Mali i Zi

Alba Huta: Poezi

Alba Huta

U BË KOHË

Tashmë u bë kohë 
që nuk flasim më me fjalë.
Hera-herës të gjej 
mes rreshtave të shkruar nga të tjerë.

Veç krenarisë kush na pa vallë,
aq larg, nga qyteti në qytet?

Në fillim u ndjeva e lirë
Më pas ikja e vija prapë.
Sot kërkoj fjalët aty ku i dënova 
me heshtje, në Shën Elbë
Dhe pres që fjalët të çlirohen vetë.