Bashkim Saliasi: Reportazh nga shkolla “Vëllazërimi”, Babrru-Fushë në shkollën vartëse Babrru-Kodër

Nga Bashkim Saliasi

Zëvendësdrejtor i shkollës 9-vjeçare Babrru-Fushë, Tiranë

                                          Reportazh nga shkolla “Vëllazërimi”, Babrru-Fushë në shkollën vartëse Babrru-Kodër

Fran Gjoka:Shkolla dhe nevoja e “revolucionit” në fushën e edukimit të integruar të nxënësve

   

             Shkolla dhe nevoja e “revolucionit” në fushën e edukimit të integruar të nxënësve
                         (Përgjigje për disa pyetje që qarkullojnë në familje dhe në shkollë)

Shkollat duhet te ndjekë me përparësi çdo sjellje dhe veprim të nxënësve dhe problematikat që ka shkolla sot.

Murat Gecaj: NË KUJTIM TË SHKRIMTARIT SKËNDER HASKO

NË KUJTIM TË SHKRIMTARIT SKËNDER HASKO

Nga: Murat Gecaj

Ne, një grup krijuesish: publicistë, shkrimtarë e poetë, për të nderuar e kujtuar jetën dhe veprën shumëplanëshe  të shkrimtarit të paharruar, Skënder Hasko ( Dukat-Vlorë, 2 mars 1936-Tiranë, 4 shkurt 2013)  u takuam në mjediset e lokalit “Migena”, afër Hotelit “Tirana” të kryeqytetit…

Kadri Tarelli:Poezi

Kadri Tarelli 

Thinja pleqërie

Nuk të mban ngrohtë, veshur qyrk i huaj.

Në bukë të botës, a ngopesh? Më thuaj!

Drithin tënd ngarko, në mulli shko e bluaj,

Mbush hambarin plot, ç’t duash gatuaj.

 

Arvid Svenske: Kosovo- 11 år närmare självständighet?

Arvid Svenske

Kosovo- 11 år närmare självständighet?

Ar 2008, vilket i ar är elva ar sedan, utropade Kosovo sig till självständig nation. Vägen dit var dessvärre ett brutalt krig och en langvarig kamp, vilket visar svarigheterna för landet. Ett decennium senare styrs landet delvis fortfarande en av ”förmyndarregering” kallad EULEX och anledningen till det är enkel: utbredd korruption, som nu granskas i en nyutkommen dokumentär.