Viron Kona:Poezi


     Viron Kona


Thuaja hallin që të ka zënë!

Paska çelur lule kumbulla,
ka shpërthyer gjelbërimi,
shkon me çap bukuroshja,
me dy shtamba te burimi.

Dielli rrezet i përthyen,
vajza ëmbël nis këndon,
ylberi e vesh me ngjyra,
një bilbil po cicëron.

Ulë shtambat freskon ballin,
fëshfërima vijnë nga pylli,
llërëpërveshura diç pret,
pikë – pikë, pikon burimi.

Dy herë djalë mos u mendo,
shko rrëmbeja njërën shtambë,
duke mbushur të dy ujë,
thuaja hallin që të ka zënë.

Viron Kona:Poezi

Shkruan Viron Kona

Guguftu` e  guguçe`!
  
Sapo rrapi nis të çelë gjethe,
kumritë1) shfaqen në degë,
mbledhin fije andej-këndej,
dhe mes rrapit ngrenë folenë.
  
Rreth e rreth fluturojnë,
i shohim dhe dy nga dy,
diç  bëjnë atje nën fletë,
është kohë për dashuri!

Stinë e bukur e pranverës,
gjithë natyrën gjallëron,
vezët ngrohë kumria nënë,
mashkulli i saj vigjilon.

Ajet Nuro: Plot 15 vjet që në Montreal organizohet një festë-konkurs me dashamirësit e prodhuesit e verës

Plot 15 vjet që në Montreal organizohet një festë-konkurs me dashamirësit e prodhuesit e verës

Nga Ajet Nuro

Ditën e premte, në datën 16 mars 2018, mora pjesë në një festë që është bërë tashmë traditë, në festën-konkurs, festën e verës. Aty, duke festuar postova një status fecebook me titull « Tradita vazhdon, festa e verës 2018!”. Kuptohet, miqët e mi më uruan ditën e verës. Por dita e verës për grupin që e feston atë ka një kuptim të dyfishtë dhe nuk kemi faj se vera si stinë dhe vera si pije janë homonime.