Intervista

Flora Gjondedaj Dervishi:- Intervistë me profesoren e letërsisë dhe poeten e talentuar, Gladiola Jorbus (Busulla)

        Jeta nuk mjafton, prandaj ekziston poezia…               

- Intervistë me profesoren e letërsisë dhe poeten e talentuar, Gladiola Jorbus (Busulla)

        Fituese e Çmimit të dytë AlbanskPoesiFestivalen", Borås 2018"Suedi.

Ermira Babamusta:Intervista me Vebi Kosumi

Vebi Kosumi: Vetëvendosja dhe pavarësia e shteteve. A mund të krahasohet Krimea me Kosovën?

Vebi Kosumi, migroi nga Kosova në Mbretërinë e Bashkuar gjatë kohës së shkatërrimit të ish Jugosllavisë. Ai ka punuar me azil-kërkuesit dhe refugjatët nga viti 2000. Ёshtë anëtar bordi në tri organizata jo qeveritare në nivelin Britanik, që mirren me imigrantët. Vebiu është konsulent i zhvillimit ndërkombëtarë, dhe aktualisht punon në një projekt kundër trafikimit të qenieve njerëzore dhe skllavërisë moderne.

Ermira Babamuta:Intervistë me aktorin Joni Latifi

Joni Latifi drejt ëndrrës së aktrimit në Amerikë

Joni Latifi është një aktor i talentuar shqiptar, lindur në Tiranë më 27 qershor 1994. Ka kryer studimet e larta dega “Administrim Biznesi” në Universitetin Europian të Tiranës. Në vitin 2016 ka lëvizur në Nju York, për të ndjekur ëndrrën e tij për t’u bërë aktor i “Hollivudit” dhe një yll i suksesshëm në fushën e aktrimit.

Ka marrë pjesë në reklamën e Telekom Albania dhe në videoklipin “Pa Mua” të këngëtares së njohur Eranda Libohova, fituese e festivalit “Kënga Magjike”.

Bisedë me poeten LILJANA FURRXHIU- SINANI

mikrofon

Ndue Lazri

NJË ZË QË E KAPËRCEU KËNGËN E MJELLMËS

-Bisedë me poeten LILJANA FURRXHIU- SINANI

 Përgjigje: - Përshëndetje, z.Ndue! Së pari, ju uroj juve dhe gjithë familjarëve, miqve të kudondhur ''Gëzuar festat e fundvitit!'' Nuk mendoj se bëhet fjalë për profeci. Profesor Jogaqi kishte të drejt të dyshonte, tek vajza, që i dorëzoi fletoren, me rreth 200 poezi në të. Kishte të drejtò t'i quante dhe ''Kënga e mjelmës''. Sumica e të rinjve, në adoleshencë, kanë prirje të shkruajnë. Këto prirje herë janë momentale, herë të përjetshme.

Ermira Babamusta:Intervista me bashkë-autorin e librit "Fshati i Vrarë", Qemajl Krasniqi

Interviste

Libri "Fshati i Vrarë", një vepër me vlera historike i autorëve Qemajl Krasniqi dhe Agron Limani

"Libri im më i ri është monografia “Fshati i vrarë”, që është një përmbledhje faktesh dhe dëshmish të krimeve serbe në një fshat të vogël të komunës së Prizrenit, në Krushë të Vogël. Libri është përuruar më 11 dhjetor të këtij viti, që përkon me Ditën Botërore të të Drejtave të Njeriut (10 dhjetor). Është një përmbledhje dëshmish e faktesh që i mblodhëm me shumë durim së bashku me mikun tim Agron Limani, i cili është banor i këtij fshati dhe disa nga ngjarjet i ka përjetuar edhe vetë," tha Qemajl Krasniqi.