Murat Gecaj:TAKIMI I PARË ME MIKEN POETE, ELKO QEPAROI…

Skicë

TAKIMI I PARË ME MIKEN POETE, ELKO  QEPAROI…

Nga: Prof.Murat Gecaj

Edhe pse ka shumë vjet që Elko Qeparoi (Eleonora K.Gjoka) është larguar nga vendlindja e Shqipëriia dhe jetojnë familjarisht në Nju Jork, ajo është kurdoherë me mendje e zemër në Atdhe. Këtë gjë e dwshmon, jo vetëm se vjen me familjarë të saj këtu, herë pas here, por dhe e pasqyron atw, në krijimet poetike të saj.

RESMI OSMANI: TREGIM

   RESMI OSMANI                                                           TREGIM

                                                                           FANTAZMAT E GJAKUT

                                                                  “Hak pa marrë e gjak pa larë nuk jet.”