Dituria

  • Rrit madhësinë e fondit
  • Madhësia normale e fontit
  • Ul madhësinë e fontit
Home Poezi-Poesi At Gjertgj Fishta: HYMNI I FLAMURIT KOMBTAR

At Gjertgj Fishta: HYMNI I FLAMURIT KOMBTAR

HYMNI FLAMURIT KOMBTAR

                              

NGA AT GJERGJ  FISHTA

  

                      Porsi fleta e Ejllit t'Zotit

Po rrehe Flamurii Shqipnis,

E thret t'bijt e Kastrijotit

Me u mbledh tok nder cete t'ushtris.

                      Bini, Toske, ju bini Gege!

Si dy rrfe, qi shkojn tue djege!

A ngadhnyese a t'gjith deshmore!

Trima, mbrende!me dore!me dore!

                      Per mbas Flamrit t'vet Shqyptari,

Kur rroke per t'drejta t'veta,

Atje lufta ndezet zhari,

Atje anmiku vehet m't leta.

Bini, Toske! etj.

                      Mbi njate Flamur Perendija

Me dore t'vet Ai e ka shkrue:

"Per Shqyptare do t'jet Shqypnija:

Kush u a preke, ai kjofte mallkue!"

Bini, Toske! etj.

                      Shka? a thue 'i mend se ate toke t'bekume,

Qi vete Zoti na ka dhanun,

Sod me e shkele kamba e poshtnume

E nji t'huej't na kem m'i lanun?

Bini, Toske! etj.

                      Ah; jo kurr. Njiqind here para

Kem' me u shkri me gra, me fmi!

Kem' me mbete kortare nder ara,

Se me shkele lame t'huej'n n'Shqipni.

Bini, Toske! etj.

                      M'kambe, Sokola te Shqypnis

Flamuri i yne, qe, n'ajr po shtiellet

Si pol veshet t'Perendis,

Kah na ban hije prej qiellet.

Bini, Toske! etj.

                      Ma mir deke me u shue nen hije

T'Flamurit t'one ne fushe t'mejdanit,

Se me rrnue nji jete robnije

Per nen sukuj t'hueje t'Ballkanit.

Bini, Toske! etj.

                      Armet e besen na i njeh bota;

Trima n'za kem 'pasun t'Paret,

Ke, thue, frige do t'ken Shqyptaret?!

Bini, Toske! etj.

                      Urra!djelm, eh 'u u dhashte e mbara!

Sod  a kurr, me deke p'r Atdhe!

Flamuri i yne, qe, u nis perpara:

Ndihmo, Zot, per Atme e Fe!

Bini, Toske!

 

 

Tidningen-Gazeta

Vem är Online?

Kemi 25 vizitorë n'linjë

Besökare

Shikimet e përmbajtjes : 1015440
SocialTwist Tell-a-Friend

Newsflash

Skender Karaqica

Abetare mbarëkombëtare për Shkollën Shqipe në Çikago

 Për nxënësit e Shkollës Shqipe,,Kongresi i Manastirit,,në Çikago,Agjencioni për Migracion në Shkup ka dhuruar 200 ekzemplarë të lektyrës shkollore dhe Abetare mbarëkombëtare.Më këtë rast sot në lokalet e kësaj shkolle, Muhamet Rakipi,Konsul i Republikës së Maqedonisë në Çikago ia dorëzoi librat shkollore Tefik Abdullahut,udhëheqës i Shkollës Shqipe duke uruar që fatosat e rinjë shqiptaro-amerikan përmes Abetare dhe librit shqip të mësojnë gjuhën e bukur shqipe dhe të dinë më shumë për atdheun shqiptar.
Shkolla shqipe ka 80 nxënës dhe procesin mësimor i zhvillojnë mësueset Arta Zeko dhe Diana Shore.Ata tashmë kanë shfaqur program të pasur artistik në gjuhën shqipe për Festën e Flamurit Kombëtar.Fatosat e kësaj shkolle plot shend e verë me Abetare mbarëkombëtare përshëndesin moshatarët e tyre në Atdhe.Ata do të luajnë dhe do të argëtohen në valët e Liqenit të Strugës,në male dhe fushat me lule të Strugës,të Ohrit,të Gostivarit,të Kërçovës dhe vendeve tjera shqiptare.
Përfaqësuesit e shkollës kërkojnë që edhe institucionet e arsimit në Kosovë dhe Shqipëri të ndihmojnë përmes dërgimit të lektyrës shkollore
Shkollat në gjuhën shqipe në SHBA.Me këtë rast u mirëprit nisma e z.Osman Shukriu,zv.drejtor në Agjencionin për Migracion që vullnetarisht ua dërgoi Abetare mbarëkombëtare dhe lektyrën shkollore për nxënësit e Shkollës Shqipe në Çikago.Në këtë aktivitet morën pjesë edhe përfaqësuesit e Shoqatës Shqiptaro-Amerikane Prof.Skënder Karaçica dhe Mahmut Skenderi.