Dituria

  • Rrit madhësinë e fondit
  • Madhësia normale e fontit
  • Ul madhësinë e fontit
Home Nyheter-Lajme Urime Vitin e Ri shkollor

Urime Vitin e Ri shkollor

 

 

NXËNËS TË NDERUAR GEZUAR VITIN E RI SHKOLLOR

JU DËSHIRON QENDRA KULTURORE SHQIPTARE

Migjeni Borås-Suedi

 

Tidningen-Gazeta

Vem är Online?

Kemi 41 vizitorë n'linjë

Besökare

Shikimet e përmbajtjes : 1139230
SocialTwist Tell-a-Friend

Newsflash

MIQ NGA DURRËSI MIRË SE VINI PËR VIZITË NË BORÅS TË SUEDISË!

Këto ditë të majit konkretisht nga 16 deri më 21 maj 2011, kolektivin e“Fjärdingskolan”nga qyteti Borås në Suedi do e vizitojnë një grup nxënësish me mësuesit e tyre nga shkolla nëntëvjeçare ”Demokracia” e Durrësit. Një vizitë e premtuar dhe e pritur prej kohësh, sepse mësuesit durrsak këtu e katër viteve më parë ishin të parët miq që vizituan Suedinë në kuadër të një lidhjeje (Binjakëzim), mes të dy shkollave. Pastaj në tetor të vitit 2010 një grup pedagogësh nga Fjärdingskolan ishin për vizitë në qytetin Durrësit respektivisht mysafirë të shkollës nëntëvjeçare Demokracia.

Në qytetin Borås konkretisht në kolektivin e Fjärdingskolan janë bërë tani më të gjitha përgatitjet e nevojshme për pritjen e miqve durrsak, e kjo suedezët i gëzon edhe më shumë se në qytetin e tyre do jenë mysafirë edhe nxënës nga Durrësi të cilët për një javë do jenë mysafirë të moshatarëve të tyre të kombeve dhe kombësive të ndryshme që vijojnë mësimet në këtë vatër arsimore në këtë qytet.

Drejtoria e Fjärdingskolan së bashku me Qendrën Kulturore Shqiptare ”Migjeni” kjo një shoqatë kulturore shqiptare është kujdesur që vogëlushët durrsak së bashku me pedagogët e tyre të ndjehen si në shtëpinë e tyre gjatë qëndrimit të tyre në Borås. Janë planifikuar vizita të ndryshme në vet qytetin e textilit Borås, në shumë ente e institucione shkollore dhe parashkollore, ente kulturore, shkolla, ente shkencore të cilat ndihmojnë fëmijët e këtushëm në realizimin e projekteve mësimore, pishinën e qytetit, Kopshtin Zoologjik një ndër më të pasurit në Skandinavi e ndoshta edhe në një pjesë të Evropës. Pastaj mikpritësit janë kujdesur që këta vogëlush dhe pedagogët e tyre një ditë të terë të jenë mysafirë në vendlindjen shkrimtares së madhe suedeze për fëmijë Astrid Lindgren që eshë e njohur edhe tke ne me librin e saj ”Pipi çorapegjata”.

Lexo ma...