Intervista

Flora Gjondedaj Dervishi:- Intervistë me profesoren e letërsisë dhe poeten e talentuar, Gladiola Jorbus (Busulla)

        Jeta nuk mjafton, prandaj ekziston poezia…               

- Intervistë me profesoren e letërsisë dhe poeten e talentuar, Gladiola Jorbus (Busulla)

        Fituese e Çmimit të dytë AlbanskPoesiFestivalen", Borås 2018"Suedi.

Ermira Babamusta:Intervista me Vebi Kosumi

Vebi Kosumi: Vetëvendosja dhe pavarësia e shteteve. A mund të krahasohet Krimea me Kosovën?

Vebi Kosumi, migroi nga Kosova në Mbretërinë e Bashkuar gjatë kohës së shkatërrimit të ish Jugosllavisë. Ai ka punuar me azil-kërkuesit dhe refugjatët nga viti 2000. Ёshtë anëtar bordi në tri organizata jo qeveritare në nivelin Britanik, që mirren me imigrantët. Vebiu është konsulent i zhvillimit ndërkombëtarë, dhe aktualisht punon në një projekt kundër trafikimit të qenieve njerëzore dhe skllavërisë moderne.

Ermira Babamuta:Intervistë me aktorin Joni Latifi

Joni Latifi drejt ëndrrës së aktrimit në Amerikë

Joni Latifi është një aktor i talentuar shqiptar, lindur në Tiranë më 27 qershor 1994. Ka kryer studimet e larta dega “Administrim Biznesi” në Universitetin Europian të Tiranës. Në vitin 2016 ka lëvizur në Nju York, për të ndjekur ëndrrën e tij për t’u bërë aktor i “Hollivudit” dhe një yll i suksesshëm në fushën e aktrimit.

Ka marrë pjesë në reklamën e Telekom Albania dhe në videoklipin “Pa Mua” të këngëtares së njohur Eranda Libohova, fituese e festivalit “Kënga Magjike”.

Bisedë me poeten LILJANA FURRXHIU- SINANI

mikrofon

Ndue Lazri

NJË ZË QË E KAPËRCEU KËNGËN E MJELLMËS

-Bisedë me poeten LILJANA FURRXHIU- SINANI

 Përgjigje: - Përshëndetje, z.Ndue! Së pari, ju uroj juve dhe gjithë familjarëve, miqve të kudondhur ''Gëzuar festat e fundvitit!'' Nuk mendoj se bëhet fjalë për profeci. Profesor Jogaqi kishte të drejt të dyshonte, tek vajza, që i dorëzoi fletoren, me rreth 200 poezi në të. Kishte të drejtò t'i quante dhe ''Kënga e mjelmës''. Sumica e të rinjve, në adoleshencë, kanë prirje të shkruajnë. Këto prirje herë janë momentale, herë të përjetshme.