poezi

Elisabeta Gockaj:Poezi

Elisabeta Gockaj 

Kam frik t'ju servir

 

Do doja tju dhuroja boten,

Por ah...qe askush se di,

Si bota me vrau buzqeshjen,

Qe ne femijri.

 

Kur si kisha katermbedhjet,

Isha ende kerthi,

Me veshi cizme llastiku,

Shpines me ngarkoj kalli.

 

Do doja tju dhuroja boten,

Por ah...qe askush se di,

Si bota me gjuhen e shpifjes ,

Me vrau femij.

 

Barkun e zbrazet ma mbushi,

Me miser si kaun per pend,

Endrave tavolines me servirej,

Bashkim Saliasi:Poezi

Bashkim Saliasi

Shtegtarët emigrantë

 

Ikën bijtë e bijat, paritur një ditë,

Morën rrugët e largëta të mërgimit.

Nga dhimbja u shëmbën  shtëpitë,

Rrugëve ndihet kënga e trishtimit.

   

Kanë mbetur varret, pleqtë e braktisur,

Që presin të kthehen të gjallët e ikur.

Rrugicat kërkojnë zëra fëmijësh gazmorë,

Arat djerrë bujqërit, shtëpitë punëtorë.

Linditë RAMUSHI DUSHKU:Poezi

Linditë RAMUSHI DUSHKU

DO ÇELEM SI DITA

Dua të zbrazem sonte
si shishe vere me fund
a si kënatë uji që shterr kroin e s'mbushet
për të kthyer dhe barkun jasht së brendshmi
krejt ngjyrat e shpirtit 
t'i pikturoj syve tu
se ndryshe bëhem si nata
si fytyra e zezë e saj
pa yje e hanë.

Skënder Karaçica:Poezi

Skënder Karaçica

Vallet e Rexhep Çelikut

U nis me shqiponjat
Dhe vetë u bë shqiponjë 
E Atdheut
Sa hije i kish balli i djersitur
Kur hapte gjoksin 
Festë të madhe ka sot Shqipëria
Vallet e Rexhep Çelikut
Hijeshia e Kombit!

Udhëtimet nëpër botë
Të gjithë në këmbë
Nderim për Kombin Shqiptar
Gjerdani i Arit në Paris
Për Vallën e Shqipeve
Shekujt zbresin në skenë
Vallet e Rexhep Çelikut!

Fiza Hoxha:Poezi

Fiza Hoxha

E DIJA

E dija se do të vije

Ta lash hapur zemrën time

E dija se do te gjejë

Andaj erdha pak si shpejt

Je ai që fantazoja

Më shumë se më shumë

Je ai që desha të jeshë

Andaj më vërshove si lumë

Thonë se jetës nuk i dihet

Qenka e vertetë

Dashuria me shpejtësinë e dritës

Dhe aspak nuk të pyetë