poezi

Kadri Tarelli:Poezi

Kadri Tarelli 

Thinja pleqërie

Nuk të mban ngrohtë, veshur qyrk i huaj.

Në bukë të botës, a ngopesh? Më thuaj!

Drithin tënd ngarko, në mulli shko e bluaj,

Mbush hambarin plot, ç’t duash gatuaj.

 

Kadri Tarelli:Poezi

Kadri Tarelli

Faqeziu

I ziu faqeziu, ngërdheshej në errësirë,

Nesër kur të zbardhë, do të dukem më mirë.

Mikut dhe shokut, faqen i kam nxirë.

Sa munda shpifje, kam thënë që pa gdhirë.

 

Se ndër më të mirët, unë  jam më i miri.

Paqe po kërkoj, me një degë ulliri,

Kadri Tarelli: POezi

Kadri Tarelli

KOMANDANT JASHARI, TË PRESIM, KU JE?


Ku je komandant, o Adem Jashari!
Bir Dardanie dhe me gjak shqiptari,
Si shqiponjë në luftë, u hodhe i pari,
Si Mekë e shenjtë, i shenjtë t’u bë varri.

Një tempull ngrihet, kur po vdes shenjtori,
Pse një varr i thjeshtë, ku prehet dëshmori?
Gjaku i komandanti, luftëtar arbërori,
Nga dheu legjendë, mes legjendash nxori.

Alba Huta: Poezi

Alba Huta

Dashurisë

Shpeshherë vij bregut tënd
Shëtis për një farë kohe
Herë dorështrënguar 
Herë me sytë përtokë, rrëzuar.

Shpeshherë mbledh dallgë të bardha
Dhe i vendos në filmin e jetës 
E ruaj për ta parë kur të mund të ulem 
E të shkruaj për luftërat që u deshën të bëjmë
Për të pushtuar kështjellat e dritës.