Prozë

Gladiola Jorbus:Me sytë nga qielli

Gladiola Jorbus

                                                              Me sytë nga qielli

Edhe pse të gjithë, të thonë se e kuptojnë atë që po përjeton, ti ndihesh i vetëm në botë. Edhe nëse i ke kaluar të 30-tat, edhe nëse ke një fëmijë të mrekullueshëm, edhe nëse ke një partner mirëkuptues, një motër të dhembshur, një nënë fisnike dhe një batalion të tërë me miq e të afërm fantastikë, të cilët të shtrëngojnë fort e të falin  ngrohtësi pa fund; ti sërish ndihesh vetëm.

Perparim Hysi:Tregim

LUKJA

Ndodh që nxënësit janë të pagabueshëm në notën që i vënë iks mësuesi, kurse mësuesi- për fat të keq, ndodh shpesh,- janë pak subjektivë në vlerësim në iks  apo ypsilon nxënës. Lukja, sado komshi me mua,qe nga ata nxënësit e " avashtë" që nuk ia  thoshte  për mësime dhe  dallohej nga bashëshokët e tij  të klasës,se qe më i vogli me trup dhe ,veç kësaj, kurrë nuk e mbaj mend që të merrte pjesë ose në ndonjë lojë si të tjerët dhe as për ndonjë sherr apo indisiplinim tjetër. Shpesh herë,Lukja, më kujtonte  atë LULIN E VOCËRR të MIGJENIT që shikonte vetëm punën e tij.

Kristaq Turtulli: KARAMELET E KOSTELLOS SHOLLËS

KRISTAQ TURTULLI                                                  

KARAMELET E KOSTELLOS SHOLLËS

 tregim

Në përvjetorin e një feste fetare, që organizohej në qytetin M të shtetit fqinj, për nder të lindjes së një shenjtori të madh. Kostello Sholla nuk ndënji pa ua kënduar, duke qeshur e ngjeshur ua tha në fytyrë:

Prose 1

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for 'lorem ipsum' will uncover many web sites still in their infancy.