Sokol Demaku : Ditët e letërsisë suedeze në Maqedonin e Veriut

Sokol Demaku

    Ditët e letërsisë suedeze në Maqedonin e Veriut

     Në kuadër të projektit ”Java e letërsisë suedeze në Maqedonin e  Veriut” për dy ditë me radhë u mbajtën ditët e letësisë suedeze në Shkup të Republikës së Maqedonisë së Veriut në organizmin të Qendres Kulturore Shqiptare ”Migjeni” nga qyteti Borås i Suedisë dhe në bashkëpunim me Shtëpinë botuese ”Shkupi” nga Shkupi.

Gabrila Mujaj: Mbi romanin " Çou Rexho-Çou Djalo", të autorit, Sokol Demaku!

Gabrila Mujaj

Mbi romanin " Çou Rexho-Çou Djalo", të autorit, Sokol Demaku!

"Pra, vrasësi i vërtetë i Rexhës ishte axha i tij e jo kali, siç është folur, përfolur dhe kënduar kënga folklorike për plot një shekull e disa dekada".

Romani " Çou Rexho-Çou Djalo", bën fjalë për historinë e Rexhës, djalin e Shahes dhe Feratit, të cilin thuhet ndër gojëdhëna e këngë folklorike që e vrau kali ditën e dasmës.

MA.SC. FATMIR HALIMI: Doli  nga botimi romani "Hani me dy porta" i shkrimtarit te mirenjohur Kristaq Turtulli

 Doli  nga botimi romani "Hani me dy porta" i shkrimtarit te mirenjohur Kristaq Turtulli

MA.SC. FATMIR HALIMI

VËSHTRIM PËR ROMANIN ‘HANI ME DY PORTA’ TË SHKRIMTARIT KRISTAQ TURTULLIT

Kristaq Turtulli është autor i më shumë se 30 romaneve i botuar në Shqipëri, i përkthyer në gjuhën angleze dhe i botuar në Amerikë e Kanada, ku edhe jeton dhe vepron nga atje.

Sokol Demaku: Jetoj me vargun, ate  ndjej në shpirt dhe frymëzimi më jep jetë

Sokol Demaku

  Jetoj me vargun, ate  ndjej në shpirt dhe frymëzimi më jep jetë

      Këto ditë doli nga shtypi libri i parë me poezi ”Diell vjeshte” i poetës së re vushtriase Hidajete Hasani në botim të Qendres Kulturore Shqiptare ”Migjeni” nga Borås i Suedisë e shtypur në shtypshkronjën Lena Graphic në Prishtinë.