BABADIMRI PREJ KOSOVE

babadimriBABADIMRI PREJ KOSOVE

Nga Sokol DEMAKU

Nuk ka vend ne bjeshkët e Kosovës që ka mbetur pa u mbuluar me dëborë.
Degët e bredhave dhe drunjët shekullor janë kacavarur nga dëbora.

Bjeshkët e Kosovës kanë shkëlqimin e diellit gjatë ditës, dhe të hënës dhe yjeve që vezullojnë gjatë natës dhe shëndrisin ato vende si në parajsë.
Cicërimat e zogjve nuk dëgjohen si më, anë e katër anë, ata janë strukur nën degët e bredhit të stolisur me dëborë, ku ngrohen dhe cicërojnë.
Edhe Shqipja merr hovin e saj në atë bukuri natyrore dhe noton me krahet e saja në hapsirën e kaltër qillore të maleve të larta ku sodit nga lart tokën arbërore edhe asaj i bëhet qejfi nga bukurit natyrore që ka ky vend.
Lumejt e kthjellët si loti çajnë malet me dëborë.

Prose 1

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for 'lorem ipsum' will uncover many web sites still in their infancy.

Për fëmijë1

Femijet duke lozur

Bacon ipsum dolor amet short loin chicken picanha, turducken jowl kielbasa rump burgdoggen buffalo turkey brisket beef kevin ham hock. Capicola turkey short loin, shoulder tenderloin burgdoggen prosciutto pork chop ball tip filet mignon. Pork belly shoulder biltong sausage bacon. Pork chop filet mignon burgdoggen jerky short loin. Shoulder pork chop chuck sirloin, leberkas pig meatloaf jowl.