Zylfie Gërvalla:Poezi

Zylfije Gërvalla

Nuk e di  

 Nuk e di edhe sa gjatë kam për të shkruar,

Sa do t'më punojë truri, as mendja s'e di!

Dhe nëse nuk shkruaj një ditë kam për t'pushuar,

Zemra e ime do të rrah vetëm për ty, Dardani!

Xhevrije Kurteshi Nimani:Poezi

Xhevrije Kurteshi Nimani

AMBASADORE KOMBI

(KRENARI SHQIPTARE)

E bukura shqiptare

Punëtore dhe krenare,

Je racë e bukurisë

Dhe e dashurisë.

 

Ansnjëherë su përkule

Dhe pse erëra t‘forta të trazuan,

Ti qëndrove gjithëmonë e fortë

Dhe për këtë je e adhuruar.

 

Lëshove rrënjë atje ku je

Ngase nga tuajat je shkëputur,

Me shumë mund e vendosmëri

Në ambasadore kombi je shëndrruar.

 

Je e lumtur për vetveten

Blerta Tmava Veselaj: Poezi

Blerta Tmava Veselaj

Një taksi 

Nga vendi i krimit që të largohem

Aty ku vrava krenarinë

Aty ku lash jetën time

Më gjeni ju lutem një taksi

 

Sa më larg të më dergoj 

Në destinacion të pacaktuar

Atje ku nuk njoh më veten

Një taksi për te huaj.

 

Nga kjo botë sa më larg

Sa më larg nga të gjithë

Atje ku ka njerëz të pa vrarë

Apo ndoshta ku s'ka njeri

 

Atje ku dhe emrin e harron

Ku dhimbja mbetet vetëm fjalë

Ku dashuria mbretëron

Viron Kona: “Zog në furtunë”, përmbledhje poetike që dëshirojmë ta rilexojmë

Viron Kona

 Në kuadër të botimeve të QKSH ”Migjeni” nga Borås i Suedisë, mund të keni në dorë edhe ”Zog në furtunë” përmbledhje poetike e poetit mergimtar Rizah Sheqiri, shtypur në Shtypshkronjën Lena Graphic në Prishitnë.

                               NËSE PATJETËR TË DUHET E VËRTETA