Viron Kona:Përmbledhja poetike e Sokol Demakut “Plagë zemre” tashmë është në Duart tona

Viron Kona

Kemi  në dorë përmbledhjen poetike ”Plagë zemre” e autorit Sokol Demaku, botuar nga Qendra Kulturore Shqiptare ”Migjeni në Borås të Suedisë, shtypurë në Shtypshkronjën Lena Graphic në Prishtinë

                                 Vlera të thella njerëzore  të ngritura në art

Nga Namik Selmani Boston SHBA: Janë dy data në jetën e Migjenit që nuk janë thjesht kalendari i jetës së një personi po I një epoke që e ka pa mëdyshje emrin MIGJENIADË\

Migjeniada 
Homazh poetik për Poetin tonë të madh

 

Nga Namik Selmani Boston SHBA

Janë dy data në jetën e Migjenit që nuk janë thjesht kalendari i jetës së një personi po I një epoke që e ka pa mëdyshje emrin MIGJENIADË\

Është dita e tij e lindjes 13 tetor dhe dita e ndarjes nga jeta 26 gushti.

Urimi i Migjenit për Vitin e Ri 1937

Urimi i Migjenit për Vitin e Ri 1937

“Shok i dashtun, unë përgjithësisht nuk shkruej urime, as për Krishtlindje as për Bajram, as për ditëlindje as për ndoj festë tjetër. Nuk shkruej, pse urimet që n’ato ditë tan bota ban, nuk dij a plotësohen një per qind se pothuej të gjitha dalin nga hipokrizia. Bota ketë e din, por njësoj vazhdon të shkruejë urime. As për Motmotin e Ri deri tash nuk i urova askujt asgja.