KADRI TARELLI, shkruan: SEDO HARKA PËRURON LIBRIN “NOBELISTËT”

KADRI TARELLI, shkruan:

SEDO HARKA PËRURON LIBRIN “NOBELISTËT”

Pak dit më parë, më: 25, Shkurt, 2023, në mjediset e hotel “Rogner”, Tiranë, u organizua përurimi i librit “Nobelistët”, të autorit Sejdo Harka. Merrnin pjesë personalitete të jetës letrare e shkrimore, pedagogë e dijetarë. Diskutuan: znj. Diana Çuli, Ymer Çiraku, Viron Kona, Përparim Hysi, Delo Isufi, Gëzim Tushe, Hektor Veshi, Zyhdi Dervishi, Ilden Spase, etj.

Kumrie Avdyl Shala:Poezi

Kumrie Avdyl Shala

TË DIPLOMUARIT ANALFABET

Përse pyet çfarë po ndodh...

Ku qëndron rrezikshmëria në këtë botë?

Analfabetizmi i shkolluar që s'lexojnë fort.

E qajnë tokën mes për mes, në ligjerata çdo mëngjes,pas një muaji diplomën n'xhep.

Me zbulime,formulime

kjo është jeta...

Se kështu është e vërteta.

Në këtë botë ka befasira njëri heshtë, tjetri këndon,shumë lexojnë e rënkojnë si laviret kur seks bëjnë...

 

Kujt do ti i thuash rrezikshmëri, shquhet i shkolluar e rregulla nuk di,

Sokol Demaku:EDHE ËNDËRRATË JANË MË TË ËMBLA NË VENDLINDJE

  Sokol Demaku            

      Përmbledhja poetike ”Ëndrra ime” e poetës në mërgim Zylfije Gërvallës, na vjen si një dhuratë për lexuesin dhe adhuruesin e pozisë me llojllojshmerinë e tematikës dhe përmbajtjes së vargut poetik.

                     EDHE ËNDËRRATË JANË MË TË ËMBLA NË VENDLINDJE