Fetah Bahtiri: Poezi

Fetah Bahtiri

TRE ÇLIRIMTARËT E DARDANISË

Në njëqind e dhjetë vjetorin e Flamurit

Përulem para tri shtatoreve të bronzgurit.

Këta janë tre çlirimtarë të Dardanisë

Që me penë e pushkë i dhanë fund robërisë.

               *****

Pas një shekulli lëngimi,

Pas njëqind vitesh mërgimi,

Vjola Braho:Poezi

Vjola Braho

Rrëfim

E di cfarë, dua tju rrëfej dicka
E di që nuk do të besoni, por unë prap do ta them.
Dje kam menduar për ju, kam menduar për jetën, për veten.
Shkoj në dhomë dhe shoh veten në pasqyrë të zverdhur të bërë dyllë

Cfarë po më ndodh, mendova, duhet të dal
unë duhet të shkoj në kishë të rrëfehem sa më parë
Atje, Ati priste, shkoj i puth dorën dhe dua të rrëfehem i kërkoj.