”Pena e artë e Migjenit”këtë vit udhëtoj për në Londër tek Fatmir Terziu dhe në Umeå te Suedisë te Britta Stenberg cmime nga Festivali i XII Ndërkombëtar i Poezisë ”Sofra poetike Borås 2023”

Sokol Demaku

”Pena e artë e Migjenit”këtë vit udhëtoj për në Londër tek Fatmir Terziu dhe në Umeå te Suedisë te Britta Stenberg cmime nga Festivali i XII Ndërkombëtar i Poezisë ”Sofra poetike Borås 2023”

     Në Borås të Suedisë në organizmin të QKSH Migjeni nga ky qytet për të dymbëdhjetën herë me radhë u mbajt Festivali i XII Ndërkombëtar i Poezisë ”Sofra poetike Borås 2023”.

Kumrie Avdyl Shala:Poezi

Kumrie Avdyl Shala

CA VARGJE PËR TY

1.

Rastësia është mbreti i botës, e për mua do të jetë e fundit në jetë.

Nevoja shpirtërore më shtyen ta kërkoj zërin tënd çdo ditë, e frika më ndalon se mos vallë do të ikësh nga unë.

2.

Ti më ngjason në dashuritë e mëdha, që nuk shuhen dot, atyre dashurive që janë të burgosura pas grilave, që zgjasin duart të të ledhatojnë nga larg.

3.

Ti më ngjason në ato zjarret që ndizen në mes të oqeanit, e në mes të ujit të ndezësh zjarr nuk është fare e lehtë, por ti e ndeze.

Sa mirë!

Denada Jana: Poezi

Denada Jana

Mos eja më

ti s'erdhe kur të prita,

as kur të desha,

as kur qava për ty.

Ti erdhe se deshe,

s'e askush nuk të pranoi

siç të pranova unë.

Ik tani !

Fshihu nga dhimbja ime,

nga lotët e mi.

Ik !

Ose nuk do marr

përgjegjësi.

Të kam lënë thjesht

një shenjë harrese.

Si ajo harresë ,

u shndërrofsh

në zemrën time !

Kumrie Avdyl Shala:Poezi

Kumrie Avdyl Shala

PËR TY PATA NEVOJË

Më shumë se kurrë atë natë pata nevojë për ty,

Mungesën tënde gota me raki më shoqëroj,

Të prita me orë të tëra,

 të ftova t'më bësh shoqëri,

 fjalën nuk ma përfille,

gota e rakisë më bëri tapë

 aq sa ti.

 

Ndoshta një ditë duhet t'i kthej këto dhurata,

Kur unë pata nevoj për ty afër nuk të pata.

Pse  thua të dua fort,

E unë vërtetë atë natë kisha nevoj për ty,  

Dhëmbjen qe kisha n'shpirt, më ty me e ç'fry.

Festivali i XII Ndërkombëtar i poezisë ”Sofrra poetike Borås 2023” nga data 3 deri ne 5 qershor 2023 në Borås të Suedisë

   Sokol Demaku

Festivali i XII Ndërkombëtar i poezisë ”Sofrra poetike Borås 2023” nga data 3 deri ne 5 qershor 2023 në Borås të Suedisë

                    Të ndryshëm por shumë të ngjashëm

                                     -një takim mes dy kulturave

Me të mirë mbërrihet ma shumë se me të keq

                                  Me të mirë mbërrihet ma shumë se me të keq

Ish kan Vejsel Obrija, vlla i Xhemajlit. Isha kan njeri i sert. Ni ditë i kish pas kap robt shum me t`sert e i rreh e i shan. E idhnohet e tarrakatet krejt shpija prej tina. Xhemajli nuk ish kan n`shpi. Kur vjen n`aksham, i sheh krejt robt ishin ba mazun, ishin prish prej qefi krejt dhe po don m`u prisë shopija. Dvet Xhemajli: