Nga Gladiola Jorbus: Festat dhe dhuratat

Nga Gladiola Jorbus

                                                Festat dhe dhuratat

Dhurata është një gjest sa human, aq ndjenjësor. Kur bën një dhuratë, ti i fal dikujt tjetër një pjesë tënden. E nëse dhurata është dorëzuar befasishëm, ajo është edhe më e bukur, sepse simbolizon dhuratën e dhënë pa pritur asgjë në këmbim.

Fetah Bahtiri: Hamit Gurguri: ”Shkrepi i Dudës”, roman, 2019

Fetah Bahtiri

Hamit Gurguri: ”Shkrepi i Dudës”, roman, 2019

     Isha shumë kureshtar ta kem në dorë këtë libër të autorit Hamit Gurguri, përndryshe një mik i mirë i imi, që bën fjalë për Dudi Kërshin, si i kemi thënë ne gjithmonë. Kjo në ardhë të parë për arsye se pranë këtij shkëmbi i kam kaluar gati 8 dekadat e jetës sime dhe kam dëgjuar shumë e shumë tregime e legjenda për te.