Hazbi Lika, shkruan: “JETA, NË ÇDO MOSHË MBAN BRENDA POEZI”

Hazbi Lika, shkruan

“JETA, NË ÇDO MOSHË MBAN BRENDA POEZI”

                            Libri “Koha në vargje”. Autor Kadri Tarelli

Jam duke lexuar vëllimin me poezi; “Koha në vargje”, të sapo botuar të poetit Kadri Tarelli. Vëllimi hapet me një poezi paksa tingëlluese e befasuese; “Vendosa! Po bëhem poet!”.

Kadri Tarelli: Poezi

Kadri Tarelli

VALA DHE FJALA

Nuk jam unë që shtyj valën,
Përmbi det, a mbi liqen.
Përkëdhel në vargje fjalën,
Kur më ngroh e më pëlqen.

Nuk ngarkoj unë retë,
Nëpër qiellin pa kufi.
Kërkoj fjalën e vërtetë,
Që vargut t’i jap fuqi.

Nuk zbuloj unë fytyrat,
Porsi kryq në gjoks të Krishtit,
Me frymë pastroj pasqyrat, 
Ku zemra s’i druhet gishtit.

Nuk i lartoj unë malet,
Ku majat prekin rrufetë. 
Falem detit ku qaj hallet,
Dhe vargjet burojnë vetë. 

Hidajete Hasani: Poezi

Hidajete Hasani

Imazh

Doja të shihja në

Cdo fytyrë njeriu

Por mjegulla

Nuk më la

Në labirint

As dielli nuk

Ka për të pa

Do mbetesh

Hije kudo.

 

Alma flokë gjata

 

Kënaqësija e shpirtit, mbesa

Si rrezja ne borë sytë i shkëlqejnë,

Si ujëvara në mal

Flokët i ngjajnë,

Bukuri e rrallë

Një fëmijë komplet

Jeton në largësi 

Malli shpesh na vret...

Kjo është mbesa ime