Nga Nuri Dragoj: Bashkim Saliasi, shkrimtari që i bën skaner shoqërisë

Bashkim Saliasi, shkrimtari që i bën skaner shoqërisë

Nga Nuri Dragoj

Libri me skica dhe tregime i autorit Bashkim Saliasi, titulluar “Pse gjyshi lexon librat e mi”, redaktuar nga shkrimtari Kadri Tarelli dhe me parathënie të penës së njohur letërsisë për fëmijë, Viron Kona, është një prurje e re në letërsinë shqipe.

Poezi nga Nexhi Hasani

Nexhi Hasani

Përulësi hyjnore

Gjithkund mbizotëruese

Errësirë këtu,

Shpirtin e kam gri,

Perëndi, a e di?

S'kam dritë dielli,

Duart pis të zeza,

trupi me gjak mbuluar

Ku gabova Perëndi,

që u mbyta në lumë lotësh?

Dhimbja shpirtin po ma than,

e kockat mi thermon....

Alba Duva: Poezi

Kushtuar At Gjergj Fishtes


Alba Duva

Tek ti At erdha

Mora nga nje fjale ne secilin gur
ku kishe shkel...
I rreshtova
Po bej murin e tingujve qe do ti vesh.
Ne kohe te veshtira te me mbrojne.
Kur vendit tim ti duhet ndihme.
Do ta vesh si parzmore.
Çdo fraze tenden do ta kem
Heshte ne gjuhe.
Qe mbron shkelqimin e kumtit tend.
Ne udhen e rrefimit tek te vegjlit tane, te qumshtit.

Resmi Osmani :Tregim

Resmi Osmani                           Tregim

                                          Malli çan edhe gurin

                                         Kujtimit të nënëdajës

       Anadoll, Yzgat, fundmarsi 1934.

Poezi nga Faslli Haliti:

Poezi nga  Faslli Haliti:

NDËRSA


Migjenit
Ndërsa të tjerët mërmëritnin
Migjeni buçiste,
Zgjonte
Të përgjumurit
Ndizte vatrat e shuara.
Kur të tjerët qëndisnin mandilet
Migjeni qepte, arnonte zhelet e mjerimit

Sapo feks agu gjer në rrezet e mbrame të perëndimit!
Tetor, 2016

Fetah Bahtiri:Poezi

Fetah Bahtiri

AROMË SHQIPTARIE

(Në Mitrovicë, më 24 nëntor 2012, në ditën

kur këtu u përurua shtatorja e Isa Boletinit)

 

Sot erdha nga diaspora,

Po festoj që të rrojë Kosova.

Sot erdha nga Suedia

Që të rritet Shqipëria.