Trandafile Molla Baja:Poezi

Trandafile Molla Baja 

VARGJET E LIRA 

Me trupin e brishtë dhe në sytë dy pika loti,  

me librin  e mësuesit në gjoks shtërnguar,

bark tharë nga uria,zemra ngrirë nga të ftohti,

"Luli i vocërr" me buzëqeshjen e hidhur kish mbaruar.

 

Vargjet e lira buçitën me oshëtimë, 

tronditën rrēnjēt e malit që s'bëzan,

padrejtësinë goditën me fshikëllimë, 

QKSH”MIGJENI”NË PANAIRIN E 22 TË LIBRIT NË TIRANË NJË E ARRITURË E MADHE E POETËVE, SHKRIMTARËVE DHE PUBLICISTËVE NGA MËRGATA

Sokol Demaku

QKSH”MIGJENI”NË PANAIRIN E 22 TË LIBRIT NË TIRANË NJË E ARRITURË E MADHE E POETËVE, SHKRIMTARËVE DHE PUBLICISTËVE NGA MËRGATA

Panairët janë eventet ë rralla të cilat zgjasin për disa ditë ku njerëzit ekspozojnë prodhimet e tyre.