Linditë RAMUSHI DUSHKU:Poezi

Linditë RAMUSHI DUSHKU

DO ÇELEM SI DITA

Dua të zbrazem sonte
si shishe vere me fund
a si kënatë uji që shterr kroin e s'mbushet
për të kthyer dhe barkun jasht së brendshmi
krejt ngjyrat e shpirtit 
t'i pikturoj syve tu
se ndryshe bëhem si nata
si fytyra e zezë e saj
pa yje e hanë.

Ullamr Qvick

Ullamr Qvick

Arsimtari, publicisti dhe aktivisti shqiptar me banim në Borås të Suedisë, Sokol Demaku, më ka dërguar në kohën e fundit tre libra nga dora e tij.
Sokoli është për të lavdëruar për zellin e tij, entuziazmin e zjarrtë dhe iniciativat e tij të shumta në dobi të marrëdhënieve shqiptaro-suedeze. Ai organizon takime të poetëve shqiptarë në Suedi, emisione të radios në gjuhën shqipe, udhëtime me pjesëmarrës suedezë në viset shqiptare etj.