”KLITHMA E TOKËS” E ALBA HUTA PËRMBLEDHJE POEZISH QË UA KUSHTON VAJZAVE TË SAJA

”KLITHMA E TOKËS” E ALBA HUTA PËRMBLEDHJE POEZISH QË UA KUSHTON VAJZAVE TË SAJA

E thotë që në fillim autorja se ky libër u kushtohet tri vajzave të saja Enit, Mikit dhe Anjës, sepse si autorja thotë ato janë aryeja e jetës së saj si nënë dhe se ato janë sikur lulet në natyrë që e zbukurojnë jetën. Ato janë ato lule që autorës ia zbukorojn ë jetën dhe ate e bejnë të lumtur dhe se si autorja thotë ”pa to jeta nuk do të kishte kuptim”.

Nga Nuri Dragoj: Bashkim Saliasi, shkrimtari që i bën skaner shoqërisë

Bashkim Saliasi, shkrimtari që i bën skaner shoqërisë

Nga Nuri Dragoj

Libri me skica dhe tregime i autorit Bashkim Saliasi, titulluar “Pse gjyshi lexon librat e mi”, redaktuar nga shkrimtari Kadri Tarelli dhe me parathënie të penës së njohur letërsisë për fëmijë, Viron Kona, është një prurje e re në letërsinë shqipe.

Poezi nga Nexhi Hasani

Nexhi Hasani

Përulësi hyjnore

Gjithkund mbizotëruese

Errësirë këtu,

Shpirtin e kam gri,

Perëndi, a e di?

S'kam dritë dielli,

Duart pis të zeza,

trupi me gjak mbuluar

Ku gabova Perëndi,

që u mbyta në lumë lotësh?

Dhimbja shpirtin po ma than,

e kockat mi thermon....

Alba Duva: Poezi

Kushtuar At Gjergj Fishtes


Alba Duva

Tek ti At erdha

Mora nga nje fjale ne secilin gur
ku kishe shkel...
I rreshtova
Po bej murin e tingujve qe do ti vesh.
Ne kohe te veshtira te me mbrojne.
Kur vendit tim ti duhet ndihme.
Do ta vesh si parzmore.
Çdo fraze tenden do ta kem
Heshte ne gjuhe.
Qe mbron shkelqimin e kumtit tend.
Ne udhen e rrefimit tek te vegjlit tane, te qumshtit.