Kadri Tarelli: POezi

Kadri Tarelli shkruan:

FJALA E THËNË dhe FJALA E DHËNË!

Fjala e thënë dhe fjala e dhënë,

Nuk janë motra, nuk kanë një nënë.

Ngjajnë si binjake, dalë nga një rrënjë.

Njëra përhap lajm, tjetra besë-zënë

 

Kush e ha fjalën? Fisniku kurrë!

Dhe miku me besë, qëndron si burrë.

Se fjala e thyer, të ngarkon me gurrë,

Kush e duron turpin, që djeg si furrë?

 

Kush e ha fjalën? I pari rrufjani,

Servili e ndjek, pas politikani,

Nuk i lodh vapa, s’i thyen tufani,

Kadri Tarelli: POezi

Kadri Tarelli

KU DO TË PREHEM?

Më pyete ku do të prehem,

Kur mos jem në këtë jetë?

Ta them, kur unë të dehem,

Dhe mentë m’i marrin retë.

Ta them unë, kur të nxehem,

Me vete dhe botën shkretë.

Ta them tek shtegu, nga s’kthehem,

Ku përcjellin njerëzit e vërtetë.

Ta them, kur unë dëfrehem,

Dhe shpirtin ta kem të qetë.

 

DUA TË PREHEM!

Tek një vazo lulesh në prag dere.

Mbi një drandofille, çelur pranvere.

Dua të prehem!

FJALA SHQIPE NGA VARGU I POETIT JEHONË NË SUEDINË E LARGËT

       FJALA SHQIPE NGA VARGU I POETIT JEHONË NË SUEDINË E LARGËT

Në organzim të Bibliotekës së qytetit Göteborg të Suedisë në bashkëpunim me Qednren Kulturore Shqiptare ”Migjeni” nga qyteti Borås po i Suedisë në datë 26 janar 2020 u mbajtë ”Dita e poezisë shqipe”, një event sa i madh dhe madhështor në prezentimin e kulturës, traditës, veshjes, letërsisë dhe vargut në shqip.