Ermira Babamusta:Intervista me bashkë-autorin e librit "Fshati i Vrarë", Qemajl Krasniqi

Interviste

Libri "Fshati i Vrarë", një vepër me vlera historike i autorëve Qemajl Krasniqi dhe Agron Limani

"Libri im më i ri është monografia “Fshati i vrarë”, që është një përmbledhje faktesh dhe dëshmish të krimeve serbe në një fshat të vogël të komunës së Prizrenit, në Krushë të Vogël. Libri është përuruar më 11 dhjetor të këtij viti, që përkon me Ditën Botërore të të Drejtave të Njeriut (10 dhjetor). Është një përmbledhje dëshmish e faktesh që i mblodhëm me shumë durim së bashku me mikun tim Agron Limani, i cili është banor i këtij fshati dhe disa nga ngjarjet i ka përjetuar edhe vetë," tha Qemajl Krasniqi. 

Remzije Gashi:TE PRET DRENICA E KREJT KOSOVA! 

Shote Galica

Nderim: Në 90-vjetorin e vdekjes së Shote Galicës-“Heroinë e Popllit”

TE PRET DRENICA E KREJT KOSOVA! 

Nga: Remzije Gashi

“Çoju,''dada Shote'',në tirq galena,
trimëreshë e fortë,e bukur si zana!
Lidhe gërshetin e ngjeshe plisin,
veç sille shokën për rreth mjedisit!
Kam kapercye: me fushë,me male,
me kalë të bardhë,po dua që të marr...”.

Një zë u gjegj prej fundit të dheut:
“Kam 90 vjet në tokë t’ Skënderbeut…
Kush je, o trim,që paske ardhë?
Nipat e mi,më kan thirrë ''dadë''”.

E ju gjegj trimi, në maje të kalit:
“Jam prej prej oxhakut trim,të Jasharit;
kam amanetin e të parëve,

Gjin Musa:Krenaria Shqiptare "Alfred Mirashi Miloti Qytetar Nderi i qytetit te "CERVINARA" TE NAPOLIT

Krenaria Shqiptare "Alfred Mirashi Miloti Qytetar Nderi i qytetit te "CERVINARA" TE NAPOLIT

-Gazetar Gjin Musa,CERVINIARA.

Keto dite isha ne qytezen e bukur ne Cervinara te Napolit.

Ishte nji dite qe na ngjadhi emocione,u ndieme krenare ne shqiptaret qe punojm dhe jetojm ne Itali,po dikushe do pyeste pse kjo krenari?ç'fare kishte ndodhur?Pergjigjen do ta jepte ç'do qytetar i qytezes se CERVINARES.

Jeton Partini: Poezi

Jeton Partini

Ky komb i çuditshëm

Çështë kjo urrejtje
Kundrejt të vërtetës
Komb i çmendur
I dorëzuar para gënjeshtrës

Urrejtje kan për librin
Urrejtje kan për bukurinë
Dashuri për të shëmtuarën
Me ëndje përkrahim tradhëtinë

Vlerat i urrejnë 
Nga fundi i mbrendisë
Veç për ti ja hapur rrugët 
Miserës dhe tragjedisë

Linditë RAMUSHI DUSHKU:SHPIRTI I ÇILTËR I POETES DIJANA TOSKA

kopertina

Linditë RAMUSHI DUSHKU:

SHPIRTI I ÇILTËR I POETES DIJANA TOSKA

 “Nganjëherë krejt arkitektura e kujtimeve

Kështu fillon ky vëllim poetik, që të dërgon në një lexim me plot ëndje. Për mallin, për gjërat që njeriu i lë pas, derisa jeta ecë. Jeta ecë me çfarëdo hapi që të nisesh. Malli do të lundrojë gjithmonë me ne. Nëpër poezitë e këtij vëllimi poetik, vallëzohet, poezia është e gjallë, ajo jeton bashkë me ndjesinë e lexuesit. Poezia e Dijanës është sikur të dëgjosh muzikë, madje si ajo e Danubit blu. Të fton në vals duke e risjellë para syve gjithë atë kolor ndjenjash, historitë përmes fjalës që Dijana Toska e thurr me plotë jetë.

Gjokë Dukaj fitues i çmimit vjetor të Komunës së Tuzit

Kristijan Dukaj

Gjokë Dukaj fitues i çmimit vjetor të Komunës së Tuzit

Ai, u shpreh i kënaqur nga fakti se përfaqësuesit e pushteti vendor kanë vlerësuar punën dhe angazhimin e tij shumë vjeçar jo vetëm në fushën e gazetarisë, por edhe punën frytdhënëse në ruajtjen dhe kultivimin e vlerave të trashëguara si dhe në krijimin e vlerave të reja në fushën e publicistikës dhe të produksionit.