Poezi nga Xhevahir Cirongu

                                                    Poezi nga Xhevahir Cirongu

                                     Sikur ta prekja diellin!

                                                    Mbi qepallë të syrit

                                                    Flenë  ëndrrat.

Viron Kona: Poezi

  Viron Kona

        Pas dasme

         Rrëfenjë  gazmore

Për dasmën e të birit, 

në ftesën e parfumuar bëri dhe një njoftim:

të ftuarit të vinin e të gëzonin n`atë dasmë, 

Ibrahim Hajdarmataj:Revista "Perla" këto ditë në duart e lexuesve artdashës

Ibrahim Hajrdarmataj

Revista "Perla"  këto ditë në duart e lexuesve artdashës

 

Këto ditë doli numri i ri i revistës shkencore- kulturore tre mujore  "Perla"  e cila trajton  lidhjet kulturore Shqiptaro - Iraniane, si dhe probleme të albanologjisë dhe të iranologjisë përmes studimeve , artikujve , botimeve dekumentare , recensioneve, informacioneve dhe kronikave.

Viron Kona: Poezi

Viron Kona

          Çaste

Një udhëtar e nisi rrugën i vetëm,

po i dukej e gjatë dhe pa mbarim,

ec e shiko orën, mjedisin përreth,

eh, sa i mërzitshëm ky udhëtim!