Nga Flora Gjondedaj Dervish: Vështrim linear te “Dritë në humbëtirë” i autorit Vaso Papaj

  Nga Flora Gjondedaj Dervish

  Vështrim linear te “Dritë në humbëtirë” i autorit Vaso Papaj

                      Si e ftuar nga autori për recensinimin e dy volumeve në prozë  të tij, në thurimën time do  të shpalos disa tipare  së prozës romaneske,jo aq në planin teorik se sa atë ilustrativ.

Flora Gjondedaj Dervishi:- Intervistë me profesoren e letërsisë dhe poeten e talentuar, Gladiola Jorbus (Busulla)

        Jeta nuk mjafton, prandaj ekziston poezia…               

- Intervistë me profesoren e letërsisë dhe poeten e talentuar, Gladiola Jorbus (Busulla)

        Fituese e Çmimit të dytë AlbanskPoesiFestivalen", Borås 2018"Suedi.

PËRKTHIMI I POEZISË NGA NJË GJUHË E HUAJ MË TË VERTETË ËSHTË QË TË BËSH TË PAMUNDURËN NË ART

Sokol Demaku 

PËRKTHIMI I POEZISË NGA NJË GJUHË E HUAJ MË TË VERTETË ËSHTË QË TË BËSH TË PAMUNDURËN NË ART 

Antologjia e poezisë shqipe suedisht ”Shqiponjatë dhe malet”, e përkthyer e përshtatur nga Ullmar Qvick, e botuar nga Shtëpia botuese Rallarros nga qyteti Gävle dhe e shtypur në 1500 egzemplar në Göteborg të Suedisë në korrik të vitit 1