Viron Kona:Poezi

Viron Kona

Dikut buzët më s`i dhembin
            -Gazmore-

-Diku na kanë ardhur miq,
merr gërnetën dhe shko bjeri!
-M`dhembin buzët, miqtë e mi,
jam keq, oh, unë  i  mjeri!

Njëri lutu, tjetri lutu,
ai ngrihet me përtesë,
gër e gër gërnetës, Diku,
sikur bën kafe ekspres.

-Jua thashë, o miqtë e mi,
me këto buzë s`i bie dot,
po s`u gjet ilaçi i duhur,
s`do të ketë aheng sot.