Albert HABAZAJ: Poezi

Burri i vockël Mares Habazaj

Nga Albert Habazaj

Çeli ngrohtë e bukur dielli

Më tre tetor dhe plot shkëlqim

Me kostum lirik u vesh qielli,

Toka u zbukurua me blerim.

 

Me ujët bënë trininë e gëzimit,

Shndritën pastër si vesa në gjethe,

Nga Shenjtëria e Lumturimit

Pëllumba pruri Mares me vete.

 

Dhe ditët kalojnë pa vënë re

Nga tre tetori si sumbulla mjalti.

Ka natyrë kultike numri tre,

Vërtetuar nga Mares si prurës fati.

 

Hidajete Hasani: Poezi

Mesazh

Kurrë më si dikur...
Nga supet shkunda
Boten e vjeter
Fillova janarin
Shëtitje mëngjesore
Viti sapo lam
Ishte as i bardhë
As i zi
Por gri ?
Më rinoi shuumëë herë
Disa herë më trishtoi
Turburillat e kohës
Nuk e cenojn
Atë dikur?
Malli do na djeg
Si prushi, do
Mbetet nostalgji.

Urimi i Migjenit për Vitin e Ri 1937

Urimi i Migjenit për Vitin e Ri 1937

“Shok i dashtun, unë përgjithësisht nuk shkruej urime, as për Krishtlindje as për Bajram, as për ditëlindje as për ndoj festë tjetër. Nuk shkruej, pse urimet që n’ato ditë tan bota ban, nuk dij a plotësohen një per qind se pothuej të gjitha dalin nga hipokrizia. Bota ketë e din, por njësoj vazhdon të shkruejë urime. As për Motmotin e Ri deri tash nuk i urova askujt asgja.

Nga Albert Habazaj:Poezi

Nga Albert Habazaj

Lot balade për Duro Mustafain

Kjo e diel e parafundit e vitit

Na mori Duron e bardhë flori në gji,

Ndër lot, shirit të zi i hodha shpirtit

Dhe vargut i vura shirit të zi.

 

Shakullina shiu më lanin lotët,

Apo qanin me lotët e mi...

Unë, që për kurajë radhitem me të fortët,

Rendja buzë detit, ngashëryer si fëmijë.

 

E diela, sot, me zë suferine,

Nga dhimbja derdhi e derdhi shi egër,

U fut nga dritarja në dhembjen time,

PUNA ËSHTË VLERA E TË ARRITURAVE TË ANËTAREVE TË QKSH ”MIGJENI” NË BORÅS TË SUEDISË

PUNA ËSHTË VLERA E TË ARRITURAVE TË ANËTAREVE TË QKSH ”MIGJENI” NË BORÅS TË SUEDISË

Një analizë e punës një vejqare e mërgimatrëve tanë anëtar të Qendres Kulturore Shqiptare ”Migjeni” në Borås të Mbretërisë së bashkuar të Suedisë

Është viti i trembëdhjet i një pune të palodhshme të anëtereve të Qendres Kulturore Shqiptare ”Migjeni” në qytetin Borås të Suedisë së largët.

Nga Gladiola JORBUS: Universi i gruas – çanta e saj

Nga Gladiola JORBUS

                                             Universi i gruas – çanta e saj

Ajo ka forma, ngjyra, përmasa, modele dhe çmime të ndryshme; për pjesën më të madhe të burrave mbetet ende mister se ç’fshihet pas saj, ndësa për gratë duket si një pjesë e materializuar e shpirtit të tyre.