ASJA MULGECI:Poezi

ASJA MULGECI

RRI PASH MUE

Flatrova horizontesh si zog

  n'përvlim t'ksaj stine 

 Fërfëllim  aromëmirë  t'u bana

Lulet e shpirtit,mos me i lan 

me u tha 

 

N'ajri t'ksaj toke  mbusha mushkritê

Dashta buzës tande shpirtin me shkla

Se kangt e dashnisë kompozuem zemrash

Kshtu duhen kndue s'duen kja

 

Si mburojë perendie  mantelin e diellt

T'hodha mbi ftyrë

Ani se symbyllë  qiejve t'botës t'u bana yll 

 

Edhe nëse trulluem rreth vedit endesh

Ilir Canhasi ”Albaner ett urfolk i Europa”

Ilir Canhasi

”Albaner ett urfolk i Europa”

”Shqiptarët një popull indigjen në Evropë” - quhet libri më i ri i qendrës kulturore shqiptare ”Migjeni” me seli në Borås-Suedi.

Është një libër doracak që është i vlefshëm për çdo suedez që është i interesuar për të mësuar më shumë për historinë dhe kulturën e shqiptarëve.

Libër ky që është po aq i vlefshëm edhe për shqiptarët e lindur në Suedi, e që kanë nevojë të mësojnë më shumë për kulturën dhe historinë e vendit nga emigruan prindërit e tyre.

Kadri Tarelli: Poezi

Kadri Tarelli. Shkruan:

PLIS! KURORË PERËNDIE!

Poezi

Bora zbardh çdo majë lisi,

Rrënjë thellë në Dardani.

Mbi çdo krye zbardhon plisi,

Dhuratë zotash për shqiptari.

 

Plis, kur lërohet e mbillet toka,

Islam Olluri: Poezi

Islam Olluri

Sfidë
Sonte e kam sosë me sfidu
gravitetin
jam tue ndejt pezull mbi re
pa leviz as krah as qerpik !
Sonte due me ndal rrotullimin
e globit  
jam ketu ne inkubator  
tue prite me shtu në peshē
e me me dal puplat !
Sonte me duket se ia kam hedh
edhe relegjionit edhe shkences
mbase vetem per nje natë  
deri sa te vie agu