”KLITHMA E TOKËS” E ALBA HUTA PËRMBLEDHJE POEZISH QË UA KUSHTON VAJZAVE TË SAJA

”KLITHMA E TOKËS” E ALBA HUTA PËRMBLEDHJE POEZISH QË UA KUSHTON VAJZAVE TË SAJA

E thotë që në fillim autorja se ky libër u kushtohet tri vajzave të saja Enit, Mikit dhe Anjës, sepse si autorja thotë ato janë aryeja e jetës së saj si nënë dhe se ato janë sikur lulet në natyrë që e zbukurojnë jetën. Ato janë ato lule që autorës ia zbukorojn ë jetën dhe ate e bejnë të lumtur dhe se si autorja thotë ”pa to jeta nuk do të kishte kuptim”.

Nga Nuri Dragoj: Bashkim Saliasi, shkrimtari që i bën skaner shoqërisë

Bashkim Saliasi, shkrimtari që i bën skaner shoqërisë

Nga Nuri Dragoj

Libri me skica dhe tregime i autorit Bashkim Saliasi, titulluar “Pse gjyshi lexon librat e mi”, redaktuar nga shkrimtari Kadri Tarelli dhe me parathënie të penës së njohur letërsisë për fëmijë, Viron Kona, është një prurje e re në letërsinë shqipe.

Poezi nga Nexhi Hasani

Nexhi Hasani

Përulësi hyjnore

Gjithkund mbizotëruese

Errësirë këtu,

Shpirtin e kam gri,

Perëndi, a e di?

S'kam dritë dielli,

Duart pis të zeza,

trupi me gjak mbuluar

Ku gabova Perëndi,

që u mbyta në lumë lotësh?

Dhimbja shpirtin po ma than,

e kockat mi thermon....