Lindita Gera: ËSHTË KOHA PËR TË LEXUAR: “KOHA NË VARGJE”

Lindita Gera

ËSHTË KOHA PËR TË LEXUAR: “KOHA NË VARGJE”

Meditim!

Para disa ditësh, miku im profesor Kadri Tarelli, poet, shkrimtar dhe analist, më dhuroi librin e tij të sapobotuar me poezi: “Koha në vargje”. M’u deshën pak ditë të lexoja, të kuptoja e të shijoja vargjet e tij, sepse profesor Kadriu shkruan me varg të ngjeshur, plot mendime dhe filozofi.

Prof. Nikë Gashaj: ANTON ÇETTA, 100 – VJETORI I LINDJES – VJETI JUBILAR

                             ANTON ÇETTA, 100 – VJETORI I LINDJES – VJETI JUBILAR                                                        

                                                                  ( 1920 - 1995)

FRAN GJOK: Recens

                                      RECENSE                                

Shkruar: Fran Gjoka

Arti krijues i shkrimtarit Pajtim Xhelo është i thjeshtë dhe gjithnjë i natyrshëm në vërtetësinë e tij