Resmi Osmani: Tregim

Resmi Osmani                                                                                Tregim

                                                  XHURAJA[1]

                                                                          

Kadri Tarelli: POezi

Isuf Veseli

Poezi

 

Isuf Veseli, nga Demajt oxhak,

Burrë i besës, s’vritet për gjak.

Në Dardani, në vend trimërie.

Kuvend e pushkë, ç’i kanë hije.

 

Mua ma thonë, Isuf Veseli,

S’duroj shkaun, të na shkeli,

S’duroj serb e malazez,

Merita Kuçi: PYETJE QË KËRKOJNË PËRGJIGJE

Merita Kuçi (Thartori)

PYETJE QË KËRKOJNË PËRGJIGJE

Në librin “Kur lexoj një libër”, të autorit Kadri Tarelli

Ndërtuar mbi gjininë e publicistikës, ky libër e bën autorin  K. Tarelli, të bëjë vend në fondin e prozës narrative hulumtuese dhe kërkimore, bazuar në fakte, veprimtari dhe personazhe reale e konkrete dhe të jetuara ashtu bukur, siç thotë populli: “Gju më gju dhe frymë për frymë”.