Ibrahim Hajdarmataj:Revista "Perla" këto ditë në duart e lexuesve artdashës

Ibrahim Hajrdarmataj

Revista "Perla"  këto ditë në duart e lexuesve artdashës

 

Këto ditë doli numri i ri i revistës shkencore- kulturore tre mujore  "Perla"  e cila trajton  lidhjet kulturore Shqiptaro - Iraniane, si dhe probleme të albanologjisë dhe të iranologjisë përmes studimeve , artikujve , botimeve dekumentare , recensioneve, informacioneve dhe kronikave.

Viron Kona: Poezi

Viron Kona

          Çaste

Një udhëtar e nisi rrugën i vetëm,

po i dukej e gjatë dhe pa mbarim,

ec e shiko orën, mjedisin përreth,

eh, sa i mërzitshëm ky udhëtim!

Nga Flora Gjondedaj Dervish: Vështrim linear te “Dritë në humbëtirë” i autorit Vaso Papaj

  Nga Flora Gjondedaj Dervish

  Vështrim linear te “Dritë në humbëtirë” i autorit Vaso Papaj

                      Si e ftuar nga autori për recensinimin e dy volumeve në prozë  të tij, në thurimën time do  të shpalos disa tipare  së prozës romaneske,jo aq në planin teorik se sa atë ilustrativ.