BEDRI ALIMEHMETI: Tregim

BEDRI ALIMEHMETI

NE SHETITJE ME GJYSHIN

Tregim

Të nesërmen e mbërritjes në Romë dy nipat e morën gjyshin për ta shetitur. Hipën në makinë dhe u nisën.

- Gjyshi ke qenë ndonjëherë në Romë? - e pyeti nipi i vogël, që në trup qe gati një pëllëmbë më i gjatë se i vëllai.

-Jo - tha gjyshi - nuk kam qenë. Madje kjo është hera e parë që dal jasht shtetit.

-Si e para?! - thanë me një zë dy vëllezërit.

-E para pra. Kush na linte ne more trimat e gjyshit të dilnim jasht Shqipërisë!

-Po pse nuk ju linin o gjysh?

BEDRI ALIMEHMETI: Poezi

BEDRI ALIMEHMETI

E TILLE

Mbi të gjitha
tek ti,
pëlqeva thjeshtësinë.
Ndaj të dashurova
thjesht,
me gjithë fuqi.
E tillë
kishe mbetur.
Dhe e tillë mbetsh,
gjithnji.
Thjeshtësisht
e thjeshtë
në përjetësi.

NE "LEMZA" BAR

Rizah Sheqiri:Qasje

Qasje:

Rizah Sheqiri:

Poezi e përjetimit dhe revoltës

Fjalë me rastin e promovimit të pëmbledhjes poetike të Ibrahim Kadriut “Udhëkryqet - Korsningar” në gjuhën shqipe e suedeze, botoi: “Erik Hans” - Borås, Suedi, 2019.

Kadri Tarelli: POezi

Kadri Tarelli shkruan:

MOS E THYEJ VARGUN, POET!

Mos e thyej vargun, të lutem poet!

Poezia, nuk është lojë.

Në do të mbretërosh si mbret,

Lere fjalën, të këndojë!

 

Pse e thyen vargun, të lutem poet!

Lëre burimin të shkojë.

Gurgullon në udhën e vet,

Dashuri në zemër të zgjojë.

 

Mos lëndo vargun, të lutem poet!

Pse e bën atë të vuaj?

A e ndjen dhimbjen, si kërcet,

Sikur shkel në dhe të huaj?

 

Fjala nuk ka faj, të lutem poet!

BIBLOTEKA ËSHTË OQEAN QË MBLEDH TË GJITHA VLERAT E NJERËZVE QË DHUROJNË MIRËSI

REPORTAZH

BIBLOTEKA ËSHTË OQEAN QË MBLEDH TË GJITHA VLERAT E NJERËZVE QË DHUROJNË MIRËSI

Fundi muajit Prill. Pranvera troket dalëngadalë. Edhe në komunën e Psakuqanit, ku përfshihet shkolla 9-vjeçare “Vëllazërimi” Babrru-Fushë pranvera përshëndet me ajrin e freskët dhe ditët plot diell.