Migjeni:Den lille Luli

                                                                                            Den lille Luli

                      Ingen känner Luli. Inte ens hans kamrater, som leker där mitt framför honom, känner honom. Kanske vore det riktigare att säga att de känner honom, men de har sina egna bestyr och Luli tittar på dem utan att delta. Nu för tiden har alla sina egna bestyr och bekymmer, så också barnen, så också Luli. Stackars Luli! Alltför tidigt har du dragit sig tillbaka med dina egna funderingar!

POEZIA SHQIPE LUNDRON NË VALET E LIQENIT VÄNERN NË LIDKÖPING TË SUEDISË

POEZIA SHQIPE LUNDRON NË VALET E LIQENIT VÄNERN NË LIDKÖPING TË SUEDISË

Në kuadër të bashkëpunimit me shoqata kulturore këtu në Suedi, Qendra Kulturpre shqipatre ”Migjnei” me seli në qytetin Borås, është prijëse e këtyre aktivitete kulturore, letrare. Ishin prezent an¨åetar të QKSH ”Migjeni” dhe poet të mirënjohur në manifestimin muzikoro-letrar ” Lidköpings Visfestival-visor vid Vänern ”

Ullmar Qvick: MIQTE NE BORÅS MERITOJNE MIRENJOHJE PER PUNEN E TYRE TE PALODHUR

Ullmar Qvick

MIQTE NE BORÅS MERITOJNE MIRENJOHJE PER PUNEN E TYRE TE PALODHUR


Gjeta në revisten elektronike te QKSH MIGJENI kete rrefim kuptimplot per historine prapa manifestimit letrar ketu ne Norrköping te dielen e kaluar. Sa jane munduar keta aktivistë per çeshtjen shqiptare del qarte nga teksti që vijon:

Mirë se të gjejmë, Ullmar
Wed, 04/03/2019 - 16:01
Mirë se të gjejmë, Ullmar Norrqoping, 21. Mars 2019.

Hamit Gurguri, anëtarëve të Qendrës Kulturore Shqiptare “Migjeni” ua propozoi idenë e tij:

Murat Gecaj:TRANDAFILE MOLLA: ME MALLIN PËR VENDLINDJEN, SHOQËRUAR ME DISA LIBRA POETIKË…

TRANDAFILE MOLLA: ME MALLIN PËR VENDLINDJEN, SHOQËRUAR  ME DISA LIBRA POETIKË…

Nga: Prof.Murat Gecaj, publicist e studiues

1.Përshëndetje, mike Trandafile! Është kënaqësi, që po e zhvillojmë bashkë këtë Bisedë të thjeshtë…

Së pari, a mund të tregosh diçka për origjinën, familjen dhe shkollimin tend?

-Përshëndetje dhe miresejugjeta, i nderuar profesor Murat Gecaj.Faleminderit dhe u jam mirenjohese për ftesën tuaj, në këtë bisedë!

Kristaq F. Shabani:KËTO DITË DEL NGA SHTYPI VËLLIMI I VEÇANTË POETIK "ME NJË TË RËNË TË LAPSIT"

KËTO DITË DEL NGA SHTYPI VËLLIMI I VEÇANTË POETIK "ME NJË TË RËNË TË LAPSIT" 
poezi dhe portrete

I PIKTORE- POETES FLUTURA R . MAÇI, TIRANË

“Botime Barleti”, 2019

Redaktor letrar: Prof. Kristaq F. Shabani
Art grafik: Dashamir Vraniçi
Në kopertinë: Virxhinia Selmani Daci
(me veshje nusërie, punim dore nga mjeshtre Hajrije Maçi)
Përzgjedhje e skicave: Tea Selmani
Drejt një harmonizimi e ndërlidhësi figurativo - stilistike të duetit talentor të shprehur