Saimir Lolja: Nikolla Tesla, nderi i kombit shqiptar-Nikola Tesla, a legacy of the Albanian nation

Saimir Lolja

Nikola Tesla, a legacy of the Albanian nation

By name, Nikola Tesla was not a Serbian. His family was from Sanxhak inhabited by Albanians even today. His father was illiterate and one day became a Christian orthodox priest named Milutin. His mother’s name was Gjuka, an Albanian name.

KRISTAQ TURTULLI: Poemth

KRISTAQ TURTULLI

NË SKAJ DO SHNDRISË DHE MAGJEPSË AURORA.

Poemth

Qytetit, tigrit plak i ngriu mustaqja, i humbi nuhatja,
Është në karantinë, angështi, mbuluar me maskë.
S’ndjen erën e freskët të kësaj pranvera të vonë.
Sytë i ka me sklepa, s’vë re qiellin e kthjellët, pa re.
Përtej dritares është ndehur vështrim i trishtuar i një fëmije.
Ëndërron, të bëjë diellin top, të vrapojë në fushë, të luajë,
Por qielli u errësua nga shpendë të zinj, krahë gjatë.

Bashkim Saliasi: Burgu

     Bashkim Saliasi

                                                         Burgu 

Gjithë natën nuk mbylla sy. E gëdhiva duke pirë cigare, sa shuaja njërin, ndizja tjetrin. Shoku im, Nikoja,që  flinte në krahun tim, u ngrit i trembur nga një makth që kishte parë në ëndërr.

Llesh Ndoj: Poezi

Llesh Ndoj

Folezës së vjetër!

Gjumin e trazuar, një ëndërr ma ngacmoi

Po kthehesha nga një rrugë e gjatë…

Kisha shetitur kontinent më kontinent

E në fund të rrugicës, shtëpia ime,

                             Foleza e vjetër, dukej prapë!

 

Kisha parë unë metropole, gradaçela,

                                             autostrada të pamatë,

E rrugica e ngushtë e folezës time,

E pashtruar, plot gurë, gropa e baltë,