Botime të reja

Viron Kona: “Zog në furtunë”, përmbledhje poetike që dëshirojmë ta rilexojmë

Viron Kona

 Në kuadër të botimeve të QKSH ”Migjeni” nga Borås i Suedisë, mund të keni në dorë edhe ”Zog në furtunë” përmbledhje poetike e poetit mergimtar Rizah Sheqiri, shtypur në Shtypshkronjën Lena Graphic në Prishitnë.

                               NËSE PATJETËR TË DUHET E VËRTETA

Viron Kona:Përmbledhja poetike e Sokol Demakut “Plagë zemre” tashmë është në Duart tona

Viron Kona

Kemi  në dorë përmbledhjen poetike ”Plagë zemre” e autorit Sokol Demaku, botuar nga Qendra Kulturore Shqiptare ”Migjeni në Borås të Suedisë, shtypurë në Shtypshkronjën Lena Graphic në Prishtinë

                                 Vlera të thella njerëzore  të ngritura në art

Ma.Sc. Fatmir Halimi: VËSHTRIM PËR ROMANIN ZHGËNJIMI I VENERËS, KRISTAQ TURTULLI

Romani me i ri “Zhgënjimi I Venerës” I shkrimtarit Kristaq Turtullit u shpërnda ne shume librari te Kryeqytetit dhe te qyteteve te tjera te Kosovës.

Për te kuptuar përmbajtjen dhe zhvillimin e ngjarjes se ka ndodhe me Venerën personazhin kryesor ne roman, po paraqesim këtë vështrim:

Ma.Sc. Fatmir Halimi,

VËSHTRIM PËR ROMANIN ZHGËNJIMI I VENERËS, KRISTAQ TURTULLI

Gabrila Mujaj: Mbi romanin " Çou Rexho-Çou Djalo", të autorit, Sokol Demaku!

Gabrila Mujaj

Mbi romanin " Çou Rexho-Çou Djalo", të autorit, Sokol Demaku!

"Pra, vrasësi i vërtetë i Rexhës ishte axha i tij e jo kali, siç është folur, përfolur dhe kënduar kënga folklorike për plot një shekull e disa dekada".

Romani " Çou Rexho-Çou Djalo", bën fjalë për historinë e Rexhës, djalin e Shahes dhe Feratit, të cilin thuhet ndër gojëdhëna e këngë folklorike që e vrau kali ditën e dasmës.

MA.SC. FATMIR HALIMI: Doli  nga botimi romani "Hani me dy porta" i shkrimtarit te mirenjohur Kristaq Turtulli

 Doli  nga botimi romani "Hani me dy porta" i shkrimtarit te mirenjohur Kristaq Turtulli

MA.SC. FATMIR HALIMI

VËSHTRIM PËR ROMANIN ‘HANI ME DY PORTA’ TË SHKRIMTARIT KRISTAQ TURTULLIT

Kristaq Turtulli është autor i më shumë se 30 romaneve i botuar në Shqipëri, i përkthyer në gjuhën angleze dhe i botuar në Amerikë e Kanada, ku edhe jeton dhe vepron nga atje.