Botime të reja

Sokol Demaku:EDHE ËNDËRRATË JANË MË TË ËMBLA NË VENDLINDJE

  Sokol Demaku            

      Përmbledhja poetike ”Ëndrra ime” e poetës në mërgim Zylfije Gërvallës, na vjen si një dhuratë për lexuesin dhe adhuruesin e pozisë me llojllojshmerinë e tematikës dhe përmbajtjes së vargut poetik.

                     EDHE ËNDËRRATË JANË MË TË ËMBLA NË VENDLINDJE

Viron Kona: “Zog në furtunë”, përmbledhje poetike që dëshirojmë ta rilexojmë

Viron Kona

 Në kuadër të botimeve të QKSH ”Migjeni” nga Borås i Suedisë, mund të keni në dorë edhe ”Zog në furtunë” përmbledhje poetike e poetit mergimtar Rizah Sheqiri, shtypur në Shtypshkronjën Lena Graphic në Prishitnë.

                               NËSE PATJETËR TË DUHET E VËRTETA

Viron Kona:Përmbledhja poetike e Sokol Demakut “Plagë zemre” tashmë është në Duart tona

Viron Kona

Kemi  në dorë përmbledhjen poetike ”Plagë zemre” e autorit Sokol Demaku, botuar nga Qendra Kulturore Shqiptare ”Migjeni në Borås të Suedisë, shtypurë në Shtypshkronjën Lena Graphic në Prishtinë

                                 Vlera të thella njerëzore  të ngritura në art

Ma.Sc. Fatmir Halimi: VËSHTRIM PËR ROMANIN ZHGËNJIMI I VENERËS, KRISTAQ TURTULLI

Romani me i ri “Zhgënjimi I Venerës” I shkrimtarit Kristaq Turtullit u shpërnda ne shume librari te Kryeqytetit dhe te qyteteve te tjera te Kosovës.

Për te kuptuar përmbajtjen dhe zhvillimin e ngjarjes se ka ndodhe me Venerën personazhin kryesor ne roman, po paraqesim këtë vështrim:

Ma.Sc. Fatmir Halimi,

VËSHTRIM PËR ROMANIN ZHGËNJIMI I VENERËS, KRISTAQ TURTULLI