lajme

Faqja jashta funksioni

Për pesë ditë me radhë faqja e jonë dhe e juaja e Qebdres Kulturore Shqiptare Migjeni ishte jashata funskioni duke iu falenderua atyre bamirësve, të cilët në cdo aspekt mundohen të shuajnë cdo gjë që ka të bëjë me gjuhën, kulturën dhe traditën shqiptare.

E falednerojmë Jetonin  për ndihmën dhe reagimin e shpejt për kthimin në funksion të faqes së Qendres Kutlurore Shqiptare "Migjeni" www.dituria.se

Tani mund të lexoni dhe informoheni me cdo gjë që ka të bëjë me kulturën, letersinë dhe aktivitetet kulturore.

Me respekt

QKSH Migjeni

Borås

Edhe një stimulim për veprën e Hamit Gurgurit

Edhe një stimulim për veprën e Hamit Gurgurit

 

Sot, me 8.12.2020. Fondi i Kopjimeve të Shkrimtarëve i ndau shkrimtarit dhe përkthyesit tonë, Hamit Gurgurit një bursë në shumë prej 60.000 koronash suedeze. Ky është edhe një shtytje dhe lehtësim për shpenzimet e shtypit, të bartjes dhe të shpërndarjes së veprave tij.

“Dituria” I bashkohet urimeve të këtij fondi.

Informim

Styrelsen till AKC Migjeni i Borås har tagit beslutet att skjuta upp IX Borås Internationella Poesifestivalen ”Sofra poetioke Borås 2020” till maj 2020 då fler har hoppat av och vi inte ser att vi kan genomföra Poesifestivalen på ett bra sätt under rådande omständigheter.

Vi vill tacka all som bidragit med ett fantastiska dikter och hoppas verkligen att vi får tillfälle att ses till en hejdundrande Poesifestival ”Sofra popetike Borås 2020” i maj 2020 i Borås i Sverige!

Vi ber om ursäkt för detta

FESTIVALI NDERKOMBËTAR i POEZISË në Borås ”SOFRA POETIKE 2020”

INTERNATIONELLA POESIFESTIVALEN I BORÅS ”SOFRA POETIKE 2020”

(Poesibordet 2020)

ALBANSKT KULTURCENTER ”MIGJENI” I BORÅS, STADSBIBLIOTEKEN I BORÅS och UNGDOMS CENTER ”ALBKOS” I HÄSLEHOLM

O R G A N I S E R A R

NIONDE POESIFESTIVALEN I BORÅS

”SOFRA POETIKE 2020”

TID: LÖRDAG, DEN 28.03.2020 KL. 11.00.

PLATS: STADSBIBLIOTEKEN I BORÅS    

”E KUJTOJMË MIGJENIN”

QKSH ”Migjeni” në Borås, organizon takim poetiko-letrar me temë:

”E KUJTOJMË MIGJENIN”

TAKIMI DO TË M BAHET ME:Biblioteka e qyetit Borås

VENDI E KOHA: 12 tetor 2019 ora 11;00

DO TË JENË DY REFERUES:

NJË NË GJUHËN SHQIPE,

TJETRI NË GJUHËN SUEDEZE

NË BORÅS TË SUEDISË SOT SHTROHET ”SOFRA POETIKE 2019” ME POEZI NË TETË GJUHË TË KOMBEVE TË NDRYSHME

NË BORÅS TË SUEDISË SOT SHTROHET ”SOFRA POETIKE 2019” ME POEZI NË TETË GJUHË TË KOMBEVE TË NDRYSHME

Në kuadër të punës së Qendres Kulturore Shqiptare ”Migjeni” në aytetin Borås të Mbretërisë së Bashkuar suedeze ka vite që me shumë sukses funknsionon kjo Qendër kulturore e cila në mënyrë madhështore prezenton Gjuhën, kulturën dhe traditën shqiptare në Skandinavi dhe më gjërë.