Opinione

Vilhelme Vrana Haxhiraj: Ali Hafiz Korça, elitë e mohuar, sot mban urdhrin “Nder i Kombit”

Vilhelme Vrana Haxhiraj

Ali Hafiz Korça, elitë e mohuar, sot mban urdhrin “Nder i Kombit”

Më 7 janar 1957 u nda nga jeta, intelektuali i shquar që dha shumë për kombin, por u mohua.

Ali Korça është i pari shqiptar që denoncoi ideologjinë komuniste si shkatërrimtare të kombit.

Urimi i Migjenit për Vitin e Ri 1937

Urimi i Migjenit për Vitin e Ri 1937

“Shok i dashtun, unë përgjithësisht nuk shkruej urime, as për Krishtlindje as për Bajram, as për ditëlindje as për ndoj festë tjetër. Nuk shkruej, pse urimet që n’ato ditë tan bota ban, nuk dij a plotësohen një per qind se pothuej të gjitha dalin nga hipokrizia. Bota ketë e din, por njësoj vazhdon të shkruejë urime. As për Motmotin e Ri deri tash nuk i urova askujt asgja.

PUNA ËSHTË VLERA E TË ARRITURAVE TË ANËTAREVE TË QKSH ”MIGJENI” NË BORÅS TË SUEDISË

PUNA ËSHTË VLERA E TË ARRITURAVE TË ANËTAREVE TË QKSH ”MIGJENI” NË BORÅS TË SUEDISË

Një analizë e punës një vejqare e mërgimatrëve tanë anëtar të Qendres Kulturore Shqiptare ”Migjeni” në Borås të Mbretërisë së bashkuar të Suedisë

Është viti i trembëdhjet i një pune të palodhshme të anëtereve të Qendres Kulturore Shqiptare ”Migjeni” në qytetin Borås të Suedisë së largët.

Nga Gladiola JORBUS: Universi i gruas – çanta e saj

Nga Gladiola JORBUS

                                             Universi i gruas – çanta e saj

Ajo ka forma, ngjyra, përmasa, modele dhe çmime të ndryshme; për pjesën më të madhe të burrave mbetet ende mister se ç’fshihet pas saj, ndësa për gratë duket si një pjesë e materializuar e shpirtit të tyre.

Nga Gladiola Jorbus: Festat dhe dhuratat

Nga Gladiola Jorbus

                                                Festat dhe dhuratat

Dhurata është një gjest sa human, aq ndjenjësor. Kur bën një dhuratë, ti i fal dikujt tjetër një pjesë tënden. E nëse dhurata është dorëzuar befasishëm, ajo është edhe më e bukur, sepse simbolizon dhuratën e dhënë pa pritur asgjë në këmbim.