Opinione

Nga Namik Selmani Boston SHBA: Janë dy data në jetën e Migjenit që nuk janë thjesht kalendari i jetës së një personi po I një epoke që e ka pa mëdyshje emrin MIGJENIADË\

Migjeniada 
Homazh poetik për Poetin tonë të madh

 

Nga Namik Selmani Boston SHBA

Janë dy data në jetën e Migjenit që nuk janë thjesht kalendari i jetës së një personi po I një epoke që e ka pa mëdyshje emrin MIGJENIADË\

Është dita e tij e lindjes 13 tetor dhe dita e ndarjes nga jeta 26 gushti.

Urimi i Migjenit për Vitin e Ri 1937

Urimi i Migjenit për Vitin e Ri 1937

“Shok i dashtun, unë përgjithësisht nuk shkruej urime, as për Krishtlindje as për Bajram, as për ditëlindje as për ndoj festë tjetër. Nuk shkruej, pse urimet që n’ato ditë tan bota ban, nuk dij a plotësohen një per qind se pothuej të gjitha dalin nga hipokrizia. Bota ketë e din, por njësoj vazhdon të shkruejë urime. As për Motmotin e Ri deri tash nuk i urova askujt asgja.

Sokol Demaku : Ditët e letërsisë suedeze në Maqedonin e Veriut

Sokol Demaku

    Ditët e letërsisë suedeze në Maqedonin e Veriut

     Në kuadër të projektit ”Java e letërsisë suedeze në Maqedonin e  Veriut” për dy ditë me radhë u mbajtën ditët e letësisë suedeze në Shkup të Republikës së Maqedonisë së Veriut në organizmin të Qendres Kulturore Shqiptare ”Migjeni” nga qyteti Borås i Suedisë dhe në bashkëpunim me Shtëpinë botuese ”Shkupi” nga Shkupi.