Për fëmijë

BABADIMRI PREJ KOSOVE

babadimriBABADIMRI PREJ KOSOVE

Nga Sokol DEMAKU

Nuk ka vend ne bjeshkët e Kosovës që ka mbetur pa u mbuluar me dëborë.
Degët e bredhave dhe drunjët shekullor janë kacavarur nga dëbora.

Bjeshkët e Kosovës kanë shkëlqimin e diellit gjatë ditës, dhe të hënës dhe yjeve që vezullojnë gjatë natës dhe shëndrisin ato vende si në parajsë.
Cicërimat e zogjve nuk dëgjohen si më, anë e katër anë, ata janë strukur nën degët e bredhit të stolisur me dëborë, ku ngrohen dhe cicërojnë.
Edhe Shqipja merr hovin e saj në atë bukuri natyrore dhe noton me krahet e saja në hapsirën e kaltër qillore të maleve të larta ku sodit nga lart tokën arbërore edhe asaj i bëhet qejfi nga bukurit natyrore që ka ky vend.
Lumejt e kthjellët si loti çajnë malet me dëborë.

Për fëmijë1

Femijet duke lozur

Bacon ipsum dolor amet short loin chicken picanha, turducken jowl kielbasa rump burgdoggen buffalo turkey brisket beef kevin ham hock. Capicola turkey short loin, shoulder tenderloin burgdoggen prosciutto pork chop ball tip filet mignon. Pork belly shoulder biltong sausage bacon. Pork chop filet mignon burgdoggen jerky short loin. Shoulder pork chop chuck sirloin, leberkas pig meatloaf jowl.