Bashkim Saliasi:Poezi

Bashkim Saliasi

TIRANË, O E BUKURA TIRANË

Tiranë, o e bukura Tiranë

Nga kodrat të sodit unë sot,

Sa pranë të kam, shumë pranë,

Vesa shkëlqen si një pikë lot.

             E pastër je si drita,

             E dlirë je si Linza.

Si ylber me shumë ngjyra,

Ndrijnë rrugica dhe parqe.

Pa smog të qesh fytyra,

Bukurinë tënde e shfaqe.

            E bukur je o Tiranë,

            Sa pranë të kam pranë.

Dhe kur dielli ikën nga ty,

Ti ndrin në netët pa henë.

Bukuria nuk më hynë në sy,

Në ëndërr të pash mbrëmë.

             Me miken time u ngatërrova,

             Se më shumë ty të dashurova.

Me ty o Tiranë e bukur,

Ëndërra thur për poezi.

Nga larg më dukesh flutur,

Nga afër më dukesh perri.

               E bukur je o Tiranë,

               Sa pranë të kamë pranë.